5 vinkkiä alennusmyynteihin - älä sorru aloittelijan virheisiin

30.12.2013 19:15 - Heli Thoren

Kauppojen alet ovat parhaimmillaan. Muutaman vinkin avulla teet rekeistä parhaimmat löydöt.

Alennusmyynneillä voi unelmiensa talvitakin tai neuleen saada tuntuvasti edullisemmin. Ei siis ole ihme, että monilla ale-lappujen ilmestyminen voi pimentää mielen. Shoppaillessa ei kuitenkaan kannata täysin unohtaa järjen ääntä. Nämä vinkit kannattaa pitää mielessä alennusmyynneissä:

Metsästä klassikoita

Perusneuleet, yksinkertaiset takit, klassiset värit ja kaudesta toiseen ajankohtaiset kengät ovat tuotteita, joita kannattaa aleistakin metsästää. Muutamia hyviä klassikoita ovat esimerkiksi pikkumusta, simppelisti leikattu villakangastakki, yksinkertaiset nilkkurit, ballerinat, valkoinen kauluspaita ja luonnonmateriaaleista valmistetut neuleet. Harmaa, musta, kirkkaanpunainen ja tummansininen ovat muun muassa värejä, jotka toimivat aina.

Kartoita tulevat tuulet

Kuluneen muotikauden villitykset kannattaa alennusmyynneillä unohtaa. Jos maastokuosi oli kova juttu syksyllä, se ei välttämättä ole sitä enää keväällä. Inspiraatiota kevään tuulista voit ammentaa jo ennen ale-shoppailemaan lähtöä esimerkiksi blogeista ja muotilehdistä. Kun tiedät edes vähän, mihin suuntaan muoti on menossa, pystyt hankkimaan parempia löytöjä.

Älä pakko-osta

En tiedä käytänkö, mutta ostan, koska halvalla saa -mentaliteetti kannattaa unohtaa heti alkuunsa. Jos hankinta ei tunnu hyvältä kaupassa tai epäilyttää edes vähän, jätä vaate ostamatta. Edullisesti saaminen ei ole syy ostaa vaatetta, vain tarve tai palava halu ovat.

Unohda haavehankinnat

Moni tekee alennusmyynneillä hankintoja tulevaa silmällä pitäen edullisen hinnan vuoksi. Älä osta tavoitefarkkuja tai hieman vääränkokoista mekkoa vain koska sen saa halvalla. Vaikka suunnittelisit hoikistuvasi tai vieväsi mekon ompelijalle, suunnitelmat jäävät usein toteuttamatta ja vaate jää käyttämättä. Osta vain täysin istuvia ja pukevia vaatteita, vaikka saatkin ne halvemmalla.

Kilpailut

Uusimmat