Älä kadota kaunista sävyä - 5 vinkkiä, joilla hiusväri pysyy pidempään

24.01.2014 21:45 - Linda Arponen

Mikäli hiuksiaan ei hoida oikein, saattaa niiden väri haalistua vauhdilla.

Uusi hiusväri on yleensä aina mukava asia, mutta ilo voi muuttua nopeasti suruksi, mikäli väri haalistuu jo heti ensimmäisen pesun jälkeen.

Oheisilla vinkeillä voit saada värin pysymään hiuksissa kuitenkin pidempään.

1. Pesu ennen värjäystä

Monet väriaineet vaativat, ettei hiuksia pestä juuri ennen niiden värjäystä. Tällä tavalla väri tarttuu hiuksiin paremmin. Voit lisäksi pestä hiukset syväpuhdistavilla aineilla muutamaa päivää ennen värjäystä, jolloin hiukset saavat osakseen kosteutusta, jota väri rakastaa.

2. Valitse sopiva väri

Jos värjäät hiuksesi täysin päinvastaiseksi kuin luonnollinen värisi, näkyy se nopeasti tyvikasvussa. Ja tämä taas tarkoittaa pikaista hiusten uudelleenvärjäystä. Parasta olisi valita väri, joka ei eroa kovin paljon omastasi. Näin ulkoasu on viimeistellympi ja kestää pidempään.

3. Ole tietoinen säästä

Monet värjäävät hiuksensa juuri ennen lomaa. Aurinko voi kuitenkin kuivattaa hiuksia ja haalistaa väriä, joten pysy poissa valosta niin paljon kuin pystyt.

4. Valitse oikeat tuotteet

Jos sinun täytyy olla auringossa, valitse tuotteita, jotka sisältävät aurinkosuojan. Muutenkin hiustenvärjäyksen jälkeen kannattaa olla tarkkana tuotteiden kanssa. Suosi värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita.

5. Veden lämpötila

Kuuma vesi ei tee hyvää millekään hiuksille, mutta erityisen vahingollista se on värjätyille hiuksille. Pese hiukset siis viileämmässä vedessä ja raikasta samalla koko keho.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat