Pidä hampaat valkoisina - 5 helppoa keinoa

30.05.2014 19:15 - Reija Saarinen

Hampaat voi pitää valkoisina muutamalla helpolla niksillä.

Jokainen rakastaa valkoisia ja puhtaita hampaita. Ne saa helposti etenkin erilaisten valkaisujen avulla. Jos kuitenkin tahtoo kokeilla valkaisun sijaan jotain muuta, kannattaa katso mitä suuhunsa laittaa. Alla viisi hyvää vinkkiä, joiden avulla jokainen voi pitää hampaansa säihkyvinä.

1. Huuhtele suu ruoan jälkeen

Syömisen jälkeen suu kannattaa huuhdella, sillä vesi huuhtoo pois ikäviä värjäytymiä aiheuttavat aineet. Yritä purskutella vettä ainakin 30 sekunnin ajan, sillä näin saat parhaan tuloksen.

2. Lisää kahviin aina maitoa tai kermaa

Jokainen tietää, että kahvi värjää hampaita. Onneksi värjäymiä voi vähentää lisäämällä kahviin hieman kermaa tai maitoa. Näiden tuotteiden lisääminen kahviin nimittäin muuttaa nestettä ja sen on vaikeampi kiinnittyä hampaisiin.

3. Nauti runsaasti vihreitä herkkuja

Lehtivihreät auttavat pitämään hampaat valkoisina. Kannattaa siis popsi parsakaalia ja lehtikaalia säännöllisesti, jotta hampaat pysyvät kauniin valkoisina. Näiden herkkujen mineraalit auttavat nimittäin hampaita suojautumaan värjäytymiltä.

4. Valitse huulipuna tarkoin

Huulipunan avulla jokainen voi huijata hampaansa entistä valkoisemmiksi. Kun käyttää huulipunaa, jonka pohjaväri on siniseen taittuva, saa hampaista hetkessä vaaleammat. Sen sijaan keltaiseen tai punaiseen taittuvia punia kannattaa välttää, sillä ne korostavat hampaiden väriä.

5. Napostele viisaasti

Ruoka on usein syypää hampaiden värjäytymiin. Tästä syystä kannattaa valita välipalaksi ruokia, jotka lisäävät syljen eritystä. Tämä johtuu siitä, että sylki auttaa huuhtomaan bakteereita pois suusta. Valitse siis naposteluherkuiksi esimerkiksi päärynöitä, omenoita, mansikoita, selleriä sekä porkkanoita.

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat