Banaania ja tummaa sokeria – reseptit kuivan päänahan luonnolliseen hoitoon

26.06.2014 14:31 - Linda Arponen

Päänahkaa voi hoitaa tehokkaasti myös ruokakaapista löytyvillä tuotteilla.

Kuiva päänahka voi aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia kuten kutinaa ja hilsettä. Se voi lisäksi vaikuttaa hiusten hyvinvointiin. Kuivaan päänahkaan on onneksi olemassa hoitokeinoja, myös luonnollisia.

Seuraavassa on listattuna erilaisia tapoja hoitaa päänahan kuivuutta. Mukana on myös reseptejä, joita on hauska testailla esimerkiksi kesämökillä.

Kosteuttava shampoo

Varmista aivan ensimmäiseksi, ettei shampoosi kuivata päänahkaasi. Valitse siis kosteuttava shampoo ja hoitoaine. Tavallisen shampoon lisäksi kannattaa käyttää viikoittain syväpuhdistavaa shampoota. Se poistaa kaikki tuotejäämät hiuksistasi ja jättää päänahan puhtaaksi.

Öljyt

Luonnonmukaiset öljyt ovat paras keino kuivan päänahan hoitoon. Kokeile lämmintä öljykäsittelyä säännöllisesti. Jotta hiuksesi eivät tule liian rasvaisiksi, kastele ne ennen öljyn levittämistä. Kookos-, jojoba- ja oliiviöljyt ovat erityisen hyviä päänahalle. Hiero öljy koko päänahkaasi, anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja pese sen jälkeen shampoolla.

Tumma sokeri

Päänahka on hyvä myös kuoria välillä, jotta hoitavat öljyt ja shampoot pääsevät kunnolla vaikuttamaan. Tee siis kuorinta-aine sekoittamalla tummaa sokeria jojoba- tai oliiviöljyyn. Kun seos on paksua, levitä sitä päänahkaan ja hiero hellävaroen, jotta kuolleet ihosolut irtoavat.

Sitruunamehu

Myös sitruunamehu voi tehdä hyvää päänahalle. Se toimii parhaiten vastapuristettuna tasaisesti päänahkaan levitettynä. Anna mehun vaikuttaa viisi minuuttia ennen poispesua. Odota tämän jälkeen tunti tai pari ennen kuin menet aurinkoon, sillä sitruuna voi polttaa auringossa. Jos et halua levittää mehua sellaisenaan päänahkaan voit laimentaa sitä myös vedellä tai jogurtilla.

Banaani ja avokado

Loistava luonnollinen hoito päänahalle on banaanin ja avokadon sekoitus. Se kosteuttaa ihoa ja taistelee hilsettä vastaan. Tarvitset tätä varten yhden kypsän avokadon ja kaksi keskikokoista banaania. Murskaa ja sekoita ne yhteen ja anna sen jälkeen vaikuttaa puolisen tuntia päänahalla.

Aloe vera

Hiustuotteet, joissa on aloe veraa, tekevät hyvää hiuksille ja päänahalle, mutta mikäli saat käsiisi aloe vera -geeliä, niin vielä parempi. Levitä geeliä päänahkaasi sormillasi ja pese shampoolla 15 minuutin jälkeen.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Become Gorgeous

Kerroimme aiemmin, kuinka hiusten laatua voi parantaa. Lue juttu täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat