5 yleisintä virhettä, joihin hiuksia värjätessä sorrutaan

04.07.2014 13:30 - Linda Arponen

Hiusten kotivärjäys voi olla hyvä idea, jos tietää mitä tekee.

Jos olet värjännyt hiuksia kotona, tiedät, että väristä voi tulla helposti eri värinen kuin odotit. Tai sitten väri saattaa kulua pois hetkessä.

Seuraavassa on lista virheistä, joita monet tekevät silloin, kun värjäävät hiuksia kotonaan. Pyri siis välttämään niitä.

Juuri pestyjen hiusten värjääminen

Älä pese hiuksia samana päivänä, kun värjäät ne. Pieni määrä ihon omia öljyjä hiuksissa ja päänahassa ehkäisee ärsytystä ja kirvelyä värjäyksen aikana.

Liian raju värimuutos

Kun värjäät kotona, valitse väri, joka on vain yksi tai kaksi sävyä vaaleampi tai tummempi kuin oma sävysi. Jos haluat tehdä suurempia värimuutoksia, mene kampaajalle. Näin lopputulos onnistuu varmemmin.

Kulmakarvojen värjääminen samalla värillä

Voi tuntua houkuttelevalta värjätä kulmakarvat saman sävyisiksi samalla, kun värjäät hiuksia. Älä kuitenkaan tee tätä, sillä hiusvärejä ei ole turvallista käyttää niin lähellä silmiä. Kaikenlisäksi kulmakarvat ovat eri laatuista karvaa kuin hiuksesi, eikä lopputuloksesta tulisi kuitenkaan samansävyistä.

Väriaineen ei anneta vaikuttaa tarpeeksi pitkään

Väriaineen täytyy antaa vaikuttaa vaadittu aika, vaikka odottaminen tuntuisi kuinka tylsältä.

Ohjeista poikkeaminen

Lue ohjeet tarkkaan: usein huuhdellessa pakkaus neuvoo kastelemaan hiukset ja vaahdottamaan ne. Tämä vaihe on tärkeä, sillä se auttaa väriä leviämään kaikkialle hiuksiin ja tekee siitä helpommin poispestävää. Jos vaahdotusta ei tee, väriä saattaa myös jäädä päähän.

Lähde: Good Housekeeping

Stailisti Teri Niitti kertoi aiemmin Voicelle enemmänkin siitä, miksi hiusten kotivärjäys epäonnistuu. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat