Pidä jalat kunnossa: Lue korkokenkien käyttäjän muistilista

07.11.2014 15:33 - Linda Arponen

Mikäli korkokenkiä käyttää huolimattomasti, voivat jalat mennä vielä pilalle.

Korkokengät ovat monien naisien luottoasuste, mutta eivät ikävä kyllä siitä mukavimmasta päästä. Totuus kun on, että jalat voivat todella kärsiä, mikäli korkokenkiä käyttää jatkuvasti, jalkoja tai kenkiä huoltamatta.

Mikäli korkokenkäsi ovat sinulle rakkaat, muista ottaa myös seuraavat asiat huomioon, jos haluat pitää jalkasi kunnossa:

Yritä välttää erittäin jyrkkäpohjaisia kenkiä

Korkokengät ovat sitä paremmat, mitä loivemmassa kulmassa jalat joutuvat niissä olemaan. Jos siis haluat todella korkeat korot, olisi hyvä, jos myös päkiän alla olisi jonkin verran pohjaa. Harkitse myös kiilakorkoja. Erityisesti kumipohjaiset kiilakorkokengät ovat hyvät, sillä ne vaimentavat jalkoihin kohdistuvia iskuja.

Anna varpaille tilaa

Edestä kapeat kengät voivat aiheuttaa Mortonin neurooman, joka aiheuttaa polttavaa kipua päkiässä ja varpaiden välissä. Kengät, joissa on varpaille enemmän tilaa, ovat siis paremmat jaloillesi.

Käytä pohjallisia

Pohjalliset ja muut kenkiin laitettavat pehmusteet vaimentavat iskuja, joita tulee jalan osuessa maahan. Mikäli vaimennusta ei käytä, voi paine tuntua polvissa asti.

Naputtele varpaita

Jatkuva korkokenkien käyttö voi tutkimuksen mukaan lyhentää akillesjännettä. Jotta jänteen tiukkuutta saa tasapainotettua, kannattaa jalkojen voimaa kehittää niin, että naputtelee varpaitaan istuessaan noin 50 kertaa lattiaan. Tämän voi tarpeen vaatiessa tehdä jopa kolme kertaa päivässä.

Muista venytellä

Jalkoja voi venytellä eri tavoin. Voit nousta esimerkiksi varpaillesi ja venyttää varpaitasi ja pohkeitasi. Pääasia, että jalkoja muistaa pitkäaikaisen rasituksen jälkeen myös hoitaa.

Lue myös: Ongelmat, jotka jokainen korkokenkiä käyttävä nainen ymmärtää

Lähde: Health.com

Kilpailut

Uusimmat