Älä sorru hukkaostoihin: Mitä kannattaa metsästää alennusmyynneistä?

29.12.2014 14:15 - Heli Thoren

Klassikkovaatteet ja hyvät materiaalit ovat fiksun ale-haukan hankintalistalla. 

Alennusmyynneissä voi mieli mennä sekaisin, kun moniin vaatekappaleisiin on lätkäistä tuntuva alennus hintalappuun. Rekkien välissä kannattaa laittaa kuitenkin jäitä hattuun ja pysähtyä miettimään, mitä aleista kannattaa itselleen hamstrata. Rohkeatkin valinnat kannattavat toisinaan. Niiden rinnalla kannattaa keskittyä hankkimaan laatuvaatteita perusgarderobin kartoittamiseen:

1. Klassiset mallit

Perusmallinen neule ei mene pois muodista ensi talvenakaan. Sama pätee talvitakkeihin. Klassinen villakangastakki tai parka palvelevat sinua myös tulevina talvina. Tämän talven hittileikkaus voi näyttää auttamatta vanhalta seuraavan vuoden pakkasilla.

2. Perusvaatteet

Valkoisia t-paitoja, farkkuja, musta jakku ja niin edelleen. Perusvaatteet istuvat vaatekaappiin milloin tahansa. Etenkin alennusmyynneistä kannattaa metsästää vähän laadukkaampia perusvaatteita, joita saa alesta huokeampaan hintaan. Valkoinen kaulupaita näyttää hyvältä aina - samoin nahkavaatteet. Etsi rekeiltä klassikkoja, jotka voit pukea päällesi helposti ja yhdistää liki mihin tahansa.

3. Hyvät materiaalit

Etsi ale-laareista hyviä materiaaleja. Villa palvelee pitkään ja pysyy hyvänä jo pelkästään tuulettamalla. Villavaatteet lämmittävät tulevinakin talvina ja materiaali on parhaimmillaan jopa ihanan ylellinen valinta. Kashmir-villa on hintavampaa, mutta ihanan pehmeää. Alesta voit löytää siitä valmistettuja neuleita kohtuuhintaan.

Myös nahka on kallis, mutta kestävä valinta. Samoin silkistä valmistetut vaatteet ovat niitä, joita kannattaa etsiä alennusmyynneiltä. Kun silkistä pitää hyvää huolta, se tuntuu iholla erityisen ihanalta ja näyttää aina hyvältä - tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

Sen, onko shoppaileminen ongelma, voi selvittää vastaamalla muutamaan täsmäkysymykseen. Ne näet yllä olevalta videolta.


Miten pukeudutaan tyylikkäästi ja seksikkäästi talveen? Lue lisää aiheesta täällä.

Kilpailut

Uusimmat