Tiedätkö, mitkä asiat vaikuttavat hiustesi kuntoon?

22.04.2015 16:15 - Tiina Svensk

Haaveiletko paksuista ja hyväkuntoisista hiuksista? Laadukkaiden tuotteiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös seuraaviin seikkoihin.

Ruokavalio

Jos et syö punaista lihaa tai ruokavaliosi ei ole tasapainoinen, saatat saada liian vähän rautaa. Raudanpuute aiheuttaa hiusten ohenemista, joten ravintolisän hankkiminen voi olla avuksi. Samoin liian vähäinen D-vitamiinin saanti saattaa ohentaa hiuksia.

Jokapäiväinen hiusten pesu

Liika peseminen tuhoaa hiusten luontaisia öljyjä ja heikentää hiuksia. Totuttele pesemään hiukset sen sijaan vaikka joka toinen päivä, ja ota avuksi kuivashampoo.

Märillä hiuksilla nukkuminen

Hiukset ovat märkinä heikoimmillaan, ja vääränlaisella harjalla harjaaminen voi olla haitaksi. Märät hiukset kannattaa selvittää harvalla kammalla, ja edetä latvoista kohti tyveä. Nukkumaan kannattaa mennä kuivilla hiuksilla, sillä kosteat hiukset katkeilvat nukkuessa helpommin.

Kuuma vesi

Vältä kuumalla vedellä hiusten pesemistä, sillä se heikentää hiusten kuntoa ja niiden luontaisia öljyjä. Kuuman suihkun sijaan hiukset kannattaa pestä haalean lämpimällä vedellä.

Hiuspanta

Oletko löytänyt huonon hiuspäivän pelastavan asusteen? Jatkuva hiuspannan tai huivin pitäminen voi olla haitaksi hiusrajallesi. Jos kuitenkin huivi on tämän hetken suosikkiasusteesi, suosi silkkistä tai satiinista vaihtoehtoa.

Liikaa (tai liian vähän) lämpöä

Kuumalla ilmalla hiusten kuivaaminen ei ole hyväksi hiuksille, mutta föönaaminen kylmällä ilmalla ei välttämättä ole lainkaan sen parempi ratkaisu. Kuumalla föönaaminen vahingoittaa hiusten pintaa, ja föönaaminen kylmällä ilmalla on haitaksi hiuksen sisäosalle. Ratkaisu ongelmaan? Vältä ääripäitä, ja totuttele kuivaamaan hiuksesi lämpimällä ilmalla.

Stressi

Elämä saattaa joskus olla stressaavaa, ja hiuksesi kärsivät siitä myös. Amerikkalaisessa tutkimuksessa huomattiin, että naiset, jotka kokivat suuria elämänmuutoksia, kärsivät todennäköisemmin hiuskadosta kuin stressivapaat kanssasiskot. Vaikka elämää ja sen tapahtumia ei aina voi hallita, stressiä voi lievittää esimerkiksi meditoimalla.

Pyyhe

Sinun ei tarvitse vaihtaa pyyhettäsi, mutta kiinnitä huomiota, kuinka sitä käytät. Kosteat hiukset vahingoittuvat herkästi. Hierotko hiukset suihkun jälkeen kuiviksi tai kääritkö ne pyyhkeen sisään kuivumaan? Anna pyyhkeen sen sijaan imeä kosteus hiuksistasi. Tämä onnistuu esimerkiksi pyyhkeellä painelemalla.

Ranta ja uimahallit

Meressä tai uima-altaassa uiminen voi aiheuttaa hiustenkatkeilua, etenkin jos hiuksesi ovat raidoitettu tai vaalennettu. Suolainen merivesi ja kemikaalipitoinen kloorivesi heikentävät hiusta. Uima-altaaseen kannattaakin mennä suihkun kautta, sillä hiusten kastelu hanavedessä ennen klooriveteen sukeltamista auttaa. Samoin hiusöljyn käyttö uimisen jälkeen auttaa.

Lue myös: Tahdotko hiustesi kasvavan nopeammin? Tehonaamioiden ainekset löytyvät keittiöstäsi

Lähde: Fitness Magazine

Kilpailut

Uusimmat