Meikkivoidetta laitetaan helposti väärin – näillä ohjeilla saat onnistuneen lopputuloksen

30.04.2015 16:45 - Eeva Rajala

Naiset tekevät meikkivoiteen käytössä helposti lopputulokseen negatiivisesti vaikuttavia virheitä.

Meikkivoide on kenties hankalin olemassa olevista meikkituotteista. Parhaimmillaan se voi tehdä ihostasi virheettömän näköisen, saada iästäsi pois vuosia ja saada kasvot näyttämään energisiltä. Väärin levitetyllä meikkivoiteella on kuitenkin päinvastainen vaikutus. Good Housekeeping -lehti neuvoo, miten lopputuloksesta saa paremman näköisen:

Älä käytä liikaa meikkivoidetta

Jos käyttää liikaa meikkivoidetta, ihosta tulee helposti sen näköinen, että kasvoilla olisi jonkinlainen naamio. Parempi vaihtoehto on käyttää meikkivoidetta hillitysti ja tehdä luonnolliselta näyttävä meikki.

Anna meikkivoiteen asettua iholla

Ennen muiden tuotteiden laittamista iholle, anna meikkivoiteelle aikaa asettua. Sitä voi nopeuttaa markkinoilla olevilla suihkeilla.

Valitse meikkivoide oikeaan tarkoitukseen

Ennen meikkivoiteen hankkimista pitää selvittää, millaista meikkivoidetta iho kaipaa. Jos iho on rasvainen, kannattaa käyttää meikkivoiteita, jotka eivät tuki ihohuokosia. Jos puolestaan iho on herkkä, kannattaa harkita mineraalipohjaisia meikkivoiteita, joissa ei ole väriaineita ja tuoksuja. Jos iho on kuiva, kannattaa valita kosteuttava voide.

Älä valitse väärää väriä

Liian vaalea meikkivoide voi saada ihmisen näyttämään sairaalta, kun taas liian tumma meikkivoide voi näyttää siltä, että henkilölle on mennyt solariumin käyttö hieman pieleen. Kannattaa testata eri sävyjä leukalinjassa, nenässä ja poskissa. Meikkivoiteen väriä ei siis kannata tarkkailla käteen leviteltynä, sillä ihon väri kädessä on eri kuin kasvoissa. Kannattaa myös tarkistaa, miltä meikkivoide näyttää luonnonvalossa, ei siis vain kaupan kirkkaissa valoissa. Meikkivoiteen kuuluisi olla luonnonvalossa lähes näkymätön.

Älä levitä meikkivoidetta sormin

Lopputuloksesta ei tule tasainen, jos meikkivoiteen levittää sormin. Lisäksi ihon koskettelu sormin voi tehdä iholle enemmän hallaa kuin hyvää. Meikkisieni tai -sivellin on parempi vaihtoehto. Näin meikkivoidetta myös säästyy. Jos käytössä on meikkisivellin, voide kannattaa levittää iholle ensin pyörivin liikkein, jonka jälkeen tasoittaa.

Muista käsitellä myös kaula

Kaulan iho on yleensä hieman vaaleampi kuin kasvojen iho, joten meikkivoidetta kannattaa käyttää myös kaulaan.

Puuterimeikkivoide voi vanhentaa

Puuterimainen meikkivoide voi jättää ihon kuivaksi ja sen vuoksi kyseinen meikkivoide ei välttämättä ole paras vaihtoehto kenellekään. Se voi myös tehdä ihosta vanhemman näköisen. Paksujen, voidemaisten meikkivoiteiden käyttö voi myös kostautua. Paras vaihtoehto on käyttää iholle kevyitä ja hyvin nestemäisiä meikkivoiteita.

Anna kosteusvoiteen ensin kuivua kunnolla

Kosteusvoiteita on erilaisia. Toiset imeytyvät nopeammin kuin toiset. Kannattaa kuitenkin odottaa hyvän aikaa ennen kuin alkaa työstää kasvoja meikkivoiteella. Näin vältytään siltä, että lopputuloksesta tulee raidallinen.

Muista käyttää meikin pohjustusvoidetta

Kiireessä voi olla haastavaa muistaa meikin pohjustusvoide, mutta sen käyttö kannattaa. Se vaikuttaa nimittäin siihen, miten tasainen lopputuloksesta tulee ja miten pitkään meikki pysyy hyvännäköisenä.

Peitepuikko vasta meikkivoiteen jälkeen

Jos peitepuikkoa käyttää ennen meikkivoidetta, sitä voi joutua levittämään normaalia enemmän. Sen sijaan silmänalusalueelle kannattaa levittää peitepuikkoa pienen siveltimen kanssa meikkivoiteen jälkeen, ja sen jälkeen tasoittaa.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat