Nenä vuotaa, silmät punoittavat: Miten meikata allergiakaudella?

04.05.2015 21:45 - Linda Arponen

Siitepöly voi saada allergikot tuntemaan olonsa kurjaksi ja ulkonäkönsä huonoksi. Onneksi allergiakaudellakin voi meikata, kunhan tietää sopivat niksit.

Kevät ja kesä ovat monille allergikoille vuoden kurjinta aikaa. Nenä voi vuotaa lakkaamatta ja silmät punoittavat ja kirvelevät. Tällaisella hetkellä meikkaaminen voi tuntua ikävältä ajatukselta.

Mutta mitä jos kotoa ei halua lähteä ilman meikkiä? Monille naisille meikkaaminen on kuitenkin tärkeä osa päivärutiineja. Allergiakaudella voi kauneudestaan yrittää pitää huolta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Häivytä kasvojen turvotus

Kun pukeudumme mustaan, näytämme hoikemmilta. Samaan tapaan myös meikillä, erityisesti varjostuksilla ja korostuksilla, voi yrittää häivyttää kasvojen turvotusta. Voit yrittää korostaa esimerkiksi poskipäitäsi, jolloin katseet suuntautuvat pois silmistäsi ja nenästäsi.

Vähennä punoitusta

Jos joudut niistämään paljon, voi nenäsi kuivua ja muuttua punaiseksi. Levitä nenän ympärille ihoa rauhoittavaa voidetta, joka kosteuttaa ja viilentää kuivaa ja punoittavaa nenää. Kosteusvoiteen jälkeen voit meikata punaisuuden piiloon vihreää sävyä sisältävällä peitevoiteella.

Korosta silmiä

Jos haluat saada silmäsi näyttämään suuremmilta, levitä tummaa rajausväriä yläluomen luomirajan sisäpinnalle. Näin ripsien raja korostuu ja silmät suurenevat. Jos haluat silmistä leveämmän ja vähemmän punaisen näköiset, rajaa alaluomi vaalealla tai valkoisella eyelinerilla.

Omaksu vähäinen meikin käyttö

Jos haluat vähentää silmämeikin käyttöä, muttet halua olla täysin ilmankaan sitä, levitä vedenkestävää maskaraa ja harkitse ripsienpidennyksiä. Näiden avulla et tarvitse muuta silmämeikkiä.

Pehmennä ulkonäköä

Jos yrität taistella kasvojen turvotusta vastaan, eivät suorat hiukset ole välttämättä paras vaihtoehto. Jotta saat tasapainotettua turvonneita kasvoja, valitse aaltoileva hiustyyli, jolloin posket eivät näytä niin pöhöttyneiltä. Lisäksi koko ulkomuotosi näyttää pehmeämmältä.

Pidä allergeenit poissa

Jos käytät hiuksissasi paljon muotoilutuotteita, kuten lakkaa ja geeliä, voi niihin jäädä usein allergeeneja. Laita mieluummin hiuksesi ponnarille tai nutturalle, jolloin et tarvitse muotoilutuotteita. Näin saat pidettyä hiukset ja allergeenit pois kasvoiltasi.

Lue myös: Helpota siitepölyallergiaa kotikonstein - 6 kikkaa

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat