Tiedätkö, mitkä värit sopivat pukeutuessa juuri sinulle? Hyödynnä stylistin neuvoa

23.06.2015 16:15 - Senni Loikala

Stylisti Ida Jokikunnaksen mukaan parhaimmalta näyttävät värit vaihtelevat hiusvärin ja vuodenajan mukaan. Hänen niksinsä avulla pystyy kuitenkin löytämään juuri oikeat värit päälleen.

Stylisti Ida Jokikunnas neuvoo, miten pystyy löytämään itselleen oikean värisiä vaatteita. Jotta niksi toimii parhaiten, kannattaa lähteä shoppailemaan vain kevyesti meikattuna.

- Kun pidät jostakin väristä kaupoilla, niin nosta vaate peilin edessä kasvojesi lähelle. Jos silmäsi haalistuvat ja sinusta tuntuu, että vaate näyttäisi hyvältä voimakkaamman meikin kanssa, niin silloin väri ei sovi. Se imee omat värisi pois, mistä tulee tunne ettei olisi laittautunut, Jokikunnas kertoo.

- Kun vaatteen väri on oikea, voit olla se päällä ilman meikkiäkin ja silmäsi pompsahtavat esiin ja kasvosi rupeavat hehkumaan, hän jatkaa.

Parhaat värit vaihtelevat

Jokikunnas pitää huuhaana sitä, että jokaiselle ihmiselle sopisivat parhaiten vain tietyt värit. Hyvältä näyttävät värit vaihtelevat sitä mukaan, kun ihminen esimerkiksi värjää hiuksiaan tai vaihtaa värillisiä piilolinssejään.

- Jos menee vaatekauppaan julistamaan, että minulle sopivat vain tietyt värit, niin sitä menee eräänlaisessa tunnelissa koko elämänsä. Silloin ei tiedä, että itselle voisi olla olemassa paljon parempiakin värejä, Jokikunnas sanoo.

Vuodenajoilla merkitystä

Suomalaisille naisille sopivat myös eri värit riippuen vuodenajasta. Sen vuoksi kesällä omaa väriskaalaansa kannattaa päivittää.

- Jollekin ei sovi kirkkaanpunainen keskellä talvea, mutta kesällä se näyttää mahtavalta. Ihonsävy on erilainen keskellä talvea kuin esimerkiksi keväällä tai alkusyksystä, stylisti kertoo.

- Kaikki värit, jotka sopivat sinulle ollessasi luonnollisimmillasi - eli samalla karuimmillasi, näyttävät parhaimmilta päälläsi, hän summaa.

Lisää muoti- ja kauneusvinkkejä pääset lukemaan Jokikunnaksen Ida Iholla -blogista.

Lue myös: 5 vaatekappaletta, joita muodikas nainen käyttää tänä kesänä

Kilpailut

Uusimmat