Oletko löytänyt täydellisen kenkäparin? Käytännön vinkeillä hoidat niitä oikein

18.07.2015 18:15 - Tiina Svensk

Kun löydät täydellisen parin kenkiä, haluaisit niiden kestävän ikuisuuden. Onneksi hyvillä hoitovinkillä pidennät kenkien käyttöikää huomattavasti.

Kenkien käyttöikä on yleensä noin viisi vuotta, mutta joitakin löytöjä haluaisi vaalia kenkähyllyssään ikuisuuksien ajan. Kun täydellisen parin kenkiä löytää, siitä haluaa pitää kiinni.

Seuraavilla vinkeillä voit vaalia kenkiäsi vielä pidempään:

Puhdista tahrat välittömästi

Kun huomaat kengissäsi käytön jälkeen tahran, hankkiudu siitä eroon mahdollisimman pian. Mitä pidempään annat lian pinttyä kenkiisi, sitä vaikeampi sitä on saada irti.

Pidä siis puhdistusainetta ja -sientä aina valmiina kaapeissasi, ja teet likatahrojen puhdistamisesta helpompaa.

Laita kengät takaisin laatikkoon

Oletko löytänyt aivan täydelliset, kalliit korkokengät, jotka ovat ehdottomasti ykköskenkäsi? Laita ne aina takaisin laatikkoon käytön jälkeen. Kenkälaatikot voivat viedä tilaa, ja kenkien asettaminen laatikoihin voi tuntua ajan haaskaukselta, mutta silloin pidät kengät varmasti hyvinä pidempään.

Uusi pohjat

Jos olet investoinut kenkiin, haluat niiden kestävän. Kengänpohjien uusiminen pidentää kenkiesi käyttöikää vuosilla, ja on halvempaa kuin uusien kenkien hankkiminen.

Jos kengänpohjat kuluvat ahkerassa käytössä, suuntaa kenkäparisi kanssa suutareille - joiltakin suutareilla on vaihtoehtona jopa punaiset pohjat Louboutinejasi varten.

Väritä uudelleen

Turvaudu tusseihin, joilla voit värjätä pieniä virheitä ja naarmuja pois huonekaluista - ne toimivat myös kenkiin! Suutari voi auttaa sinua myös värjäämään nahkakenkäsi, joten piristä kuluneita kenkiäsi kirkkaammilla sävyillä!

Korjaa viat heti

Katkesiko korko, läikytitkö kahvia kengillesi vai pilasiko sade kengät, joita et ehtinyt suojata? Todennäköisesti voit pelastaa kenkäparisi, mutta kannattaa toimia heti. Kun korjaat tilanteen mahdollisimman nopeasti, myös lopputulos on parempi.


Lue myös: Yksi kenkä, monta tyyliä - irrotettavat korot tarjoavat ratkaisun kenkäongelmiin

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat