Vinkit, kuinka meikata, jos suuntaat treeneihin suoraan töistä - hipiäsi kiittää

14.08.2015 16:15 - Reetta Haverinen

Ennen ylenpalttista hikoilua meikit kannattaa putsata kasvoilta. Joskus aika ei kuitenkaan riitä tarkkaan meikinpuhdistusoperaatioon pukuhuoneen WC-tiloissa, vaan treeneihin täytyy rynnätä täydessä tällingissä ja siitä kasvojen iho ei välttämättä tykkää hyvää.

Asiantuntijat eivät suosittele urheilemista silloin, kun kasvoja päällystää paksu pakkelikerros. Meikit tulisi puhdistaa huolellisesti ennen jumppatunnin tai salitreenin alkua. Varsinkin intensiivisejä urheilulajeja, jonka jälkeen hiki suorastaan virtaa ohimoilta, on parempi harrastaa silloin, kun meikki ei kyllästä kasvoja.

Meikkaavan urheilijan hipiä on epäpuhtauksien paratiisi

Meikkivoide ja puuteri tukkivat ihohuokosia eivätkä päästä ihon omaa jäähdytysjärjestelmää toimimaa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Myöskään hiki ei pääse erittymään kasvoilta kunnolla paksun pakkelikerroksen alta. Kun hipiä ei pääse hengittämään ja epäpuhtaudet jäävät muhimaan meikin alle, eivät seuraukset ole mukavia.

Kun ihoa laiminlyödään jatkuvasti, alkavat kasvot reagoimaan vastuuttomaan käytökseen ennemmin tai myöhemmin. Iho muuttuu elottomaksi ja kasvot ryhtyvät kukkimaan.

Vinkit kiireiselle kaunottarelle

Jos tapaat rynnätä suoraan töistä salille ja aikaa huolelliselle kasvojen pesulle ennen treeniä ei ole, kannattaa hipiä ehostaa jo aamulla oikeanlaisilla tuotteilla. Asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi silikonia sisältävät meikkituotteet ovat urheilijan iholle kaikkein pahimpia.

Kevyt, pigmenttiä sisältävä päivävoide, huulipuna ja ripsiväri ovat oivia ehostusaseita päiville, jolloin urheilemaan täytyy pinkoa suoraan työmaalta tai treffeiltä. Myös mineraalimeikit ovat hyviä valintoja hipiälle, jos iltatreenit kutsuvat. Kevyet, jauhemaiset meikkituotteet päästävät ihon hengittämään. Pienet ihovirheet voi peittää sipaisulla peitepuikkoa. Juhlameikissä salille ei kuitenkaan kannata missään tapauksessa rynnätä.


Lue myös: Tärkein aika pestä kasvot ei olekaan aamulla eikä illalla

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat