Kuva: Fotolia

Kuluuko aamuistasi liian kauan meikkaamiseen? Helpoilla keinoilla puolitat ajan

02.11.2015 18:15 - Eeva Rajala

Torkkunapin painajat huomio! Nämä meikkivinkit ovat sinulle avuksi.

Monet naiset voivat käyttää aamulla peräti tunnin siihen, että valmistautuvat esimerkiksi töihinlähtöön. Pitäisi käydä suihkussa, laittaa hiukset, valita vaatteet ja vielä meikata. Aamuun kannattaa varautua jo edellisenä päivänä.

Älä käy suihkussa aamulla

Jos heräät ja huomaat, että hiuksesi ovat vähän rasvoittuneet, ei aina tarvitse pestä hiuksia ja tuhlata näin arvokasta aikaa aamulla. Meikkiartisti Caitlin Picou kertoo Women's Health -lehdelle, että päänahkaan kannattaa laittaa vähän muotoiluvaahtoa. Monissa merkeissä on alkoholia, mikä kuivattaa ja imee ylimääräistä hiuksissa olevaa rasvaa. Toisena vaihtoehtona on käyttää kuivashampoota. Muista kuitenkin käyttää kuivashampoota kohtuudella. Lue asiasta lisää täältä!

Pidä meikit yhdessä paikassa

Aamulla turhaa aikaa voi mennä siihen, että etsit meikkejä ympäri asuntoa. Saatat pitää meikkivoidetta ja puuteria kylpyhuoneen kaapissa, mutta ripsiväri ja luomiväri löytyvät joko makuuhuoneesta tai eteisessä olevasta laukustasi.

Valmistele kasvosi jo illalla

Jos peset kasvosi perusteellisesti illalla - meikinpoistoaine, kuorinta, mahdollisesti kasvonaamio ja kasvovoide - aamulla tarvitaan vain vesipesu tai hellä pesu kasvojenpuhdistusaineella.

Letitä hiukset yöksi

Hyvän hiuspäivän varmistat sillä, että pidät huolta hiuksistasi myös yöllä. Hiukset kannattaa laittaa höllälle letille yöksi. Näin ne saavat vähän volyymia yön aikana, eivätkä hiukset myöskään mene ylitsepääsemättömästi takkuun yön aikana. Jos haluat aamuksi hiuksiisi suurempia laineita, kannattaa hiukset pitää höllällä nutturalla yöllä.

Huulipunaa poskiin, luomiväriä kulmakarvoihin

Aamuisin kannattaa käyttää sellaisia tuotteita, joita voi käyttää monessa eri paikassa. Esimerkiksi huulipunaksi kannattaa valita sellainen väri, mitä voi laittaa myös poskiin poskipunaksi. Luomivärinä toimii erityisesti sellainen väri, jota voit lisätä myös kulmakarvoihisi.

Huulipunaa vasta viimetipassa

Huulipunan voi laittaa huuliin vasta vaikka työpaikan hississä, työpaikan parkkipaikalla autossa tai bussissa työmatkalla. Kotona menee turhaa aikaa siihen, että yrittää tehdä huulista täydelliset. Sen voi tehdä työmatkalla. Kotona kannattaa vain valmistella huulet huulipunaa varten muun muassa kosteusvoiteella.

Lue myös: Haluatko, että huulipunasi kestää koko päivän? Kokeile helppoa kikkaa

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat