Kuva: Fotolia

Ihottumaa, herpestä ja infektioita - lue, miksi meikkivälineet on syytä pitää puhtaina

07.11.2015 18:15 - Reetta Haverinen

Moni ei taputtelisi bakteereita tai likaa naamalleen. Tästä huolimatta monet naiset tekevät näin tietämättään joka arkiaamu.

Milloin viimeksi puhdistit meikkisienesi tai puuterihuiskusi? Jos aikaa kosmetiikkasiveltimien ja –huiskujen pesemisestä on kulunut jo viikkoja, kuukausia tai pahimmassa tapauksessa jopa vuosia, on sinun aika ryhtyä sivellinpyykille heti tänä iltana!

Laiminlyödyt kauneustuotteet

Monet naiset pitävät hyvää huolta kauneudestaan: meikkaavat huolellisesti, puhdistavat kasvonsa perinpohjaisesti ennen nukkumaanmenoa ja käyttävät iholleen sopivia kosteusvoiteita. Tästäkin huolimatta he laiminlyövät usein meikkisiveltimiään ja -sieniään ja puhdistavat ne silloin, kun muistavat. Meikkisienet, -siveltimet ja –sudit keräävät kuitenkin valtavasti bakteereita ja likaa, joten niiden säännöllinen puhdistaminen on äärimmäisen tärkeää. 

Sejal Shah, newyorkilainen dermatologi kertoi Women’s Health- lehdelle, että likaiset kosmetiikkavälineet voivat saada paljon vahinkoa aikaiseksi:

- Aknea, ihoärsytystä, ihottumaa, iho- ja silmäinfektioita, jos nyt nimeän mahdollisista haitoista vain muutaman. Olen jopa nähnyt sieni-infektioita ja herpestä, Shah totesi lehdelle antamassaan haastattelussa.

Saippua ja vesi riittävät

Jos et tahdo, että ihosi alkaa kukkia likaisten kosmetiikkavälineiden vuoksi, on sinun parasta pitää meikkisutisi putipuhtaina. Shahin mukaan kosmetiikkavälineet olisi hyvä puhdistaa noin viikon välein. Tämä kuitenkin riippuu paljon siitä, kuinka runsaasti välineitä käytetään, mitä tuotetta niillä levitetään ja missä kunnossa käyttäjän iho on. Varsinkin ihmisten, joiden iho rasvoittuu helposti, on syytä putsata meikkisutinsa huolella säännöllisin väliajoin.

Sudit ja pensselit on helppo puhdistaa miedolla saippualla, kuten tuotteilla, jotka on tarkoitettu vauvoille. Lue lisää meikkivälineiden puhdistamisesta artikkelistamme: Pidä meikkivälineistäsi huolta - vinkit siveltimien ja meikkisienten puhdistukseen.


Lähde: Women's Health


Kilpailut

Uusimmat