Kuva: Fotolia

Muuta arkimeikkisi iltakuntoon 5 minuutissa - lue ammattilaisen täsmävinkit

20.11.2015 17:45 - Reetta Haverinen

Jos aika on kortilla, et tarvitse kuin sipauksen valokynää silmiesi alle ja hieman huulipunaa huulillesi ja olet valmis lähtemään suoraan työpaikalta viettämään iltaa kaupungille.

Meikkaaja-kampaaja Miia Ollula tietää, että monien työikäisten naisten aika on kortilla. Kun iltariennot kutsuvat työpäivän jälkeen, harva ehtii pesemään arkimeikkiä naamaltaan ja laittautumaan uudestaan illan menoja varten. Onneksi iltameikin voi loihtia helposti arkimeikin päälle: muutamalla kosmetiikkatuotteella kevyestä toimistolookista saa muokattua varsin näyttävän ehostuksen.

Ollula paljasti Voicelle parhaimmat vinkkinsä, kuinka jokainen nainen pystyy sutimaan arkiminänsä juhlakuntoon hetkessä:

Pohjustus kuntoon

Korjaa meikin pohjustus, sillä päivän aikana aamulla luotu, tasainen meikkipohja on päässyt päivän aikana kulumaan ja muuttumaan epätasaiseksi. Piilota varsinkin tummat silmänaluset esimerkiksi valokynällä. Jos pohjustus ei ole kunnossa, ei upeinkaan huuli- ja silmämeikki näytä naamalla miltään.

Sipaise poskillesi hieman heleää poskipunaa. Poskipuna sopii iltameikkiin paremmin kuin varjostukseen tarkoitetut puuterit. Poskipunalla saat luotua hipiällesi kuulaan lookin, joka pääsee oikeuksiinsa hämärässä iltavalaistuksessa.

Huulipuna tekee ihmeitä

Rajaa ja väritä huulet rajauskynällä – näin saat luotua punalle kestävän pohjan, joka kestää taatusti aamun pikkutunneille asti! Pikkujoulukautena varsinkin tummat luumunsävyt näyttävät huulilla upeilta. Lue, minkälainen huulipuna sopii parhaiten sinulle artikkelistamme: Minkä värinen huulipuna sopii sinulle ihonsävysi perusteella? Katso

Korosta silmiä

Korjaa silmänrajauksesi tai jos silmissäsi on ainoastaan ripsiväriä, rajaa silmäsi näyttävästi. Lisää silmiisi hieman varjostusta tummalla luomivärillä. Lisää sävyä niin ylä- kuin alaluomillesikin. Varjostuksen tekeminen onnistuu erinomaisesti yhdellä luomivärillä. Iltameikissä kannattaa suosia esimerkiksi kylmiä, tummia sävyjä, kuten hiiltä ja graniittia, jotka toimivat täydellisesti hämärässä tunnelmavalaistuksessa.

Katso artikkelistamme vinkit upean smokey eyes -lookin tekoon täältä.

Kulmat kuosiin

Kulmakarvat kehystävät katseen. Pidä siis huoli, että kulmasi ovat ojennuksessa. Harjaa kulmakarvasi siististi ja lisää niihin väriä tarvittaessa.

Ollula loihti lukijallemme Hanna Koistiselle upean iltalookin, joka sopii täydellisesti pikkujouluihin. Koistinen voitti I Love Me -messuilla Ollulan loihtiman iltameikin ja Iberon tuotepaketin. Vieraile Ollulan kotisivuilla tästä.

Kuvat: Senja Rapila (kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)



Lue myös: Viisi hiustyyliä, jotka pelastavat juhlakauden

Kilpailut

Uusimmat