Kuva: Senja Rapila

Mitä Mert Otsamo suunnittelisi Jenni Haukiolle Linnan juhliin?

05.12.2015 13:15 - Reija Saarinen

Jos Mert saisi suunnitella Linnan juhliin asun itse presidentin puolisolle, luottaisi hän kylmiin sävyihin.

Vaatesuunnittelija Mert Otsamon luomuksia nähdään Linnassa tänä vuonna viisi kappaletta. Hänen mukaansa niissä näkyvät etenkin maanläheiset sävyt. Mutta mitä jos Mert saisi suunnitella asun itse presidentin puolisolle, Jenni Haukiolle, millainen siitä tulisi?

- Jenni Haukio on mielenkiintoinen henkilö. Hänellä on näkyvä ja siro kroppa. Hänelle olisi varmasti helppo suunnitella. Lähtisin varmaan tekemään jotain minimaalista, mutta hyvin leikattua. Käyttäisin kauniita materiaaleja ja ehkäpä sellaisia kylmiä sävyjä. Johonkin kohtaan laittaisin varmaan jotain kirjailua, mies kertoo.

Ennen kyseisen puvun suunnittelua hän haluaisi kuitenkin tavata Jennin, jotta hän pääsisi tutustumaan paremmin persoonaan kasvojen takana. Juuri näin hän toimii jokaisen asiakkaan kanssa.

- Joskus asiakkaalla on itsellään mielessä jokin idea. Joku ei esimerkiksi halua näyttää säärtä, tai joku haluaa pitkät hihat. Sitten on heitä, jotka eivät oikein osaa sanoa mitä tahtovat. Moni ei ehkä edes osaa oikein ajatella mikä heille sopii ja siksi pyrin itse sen heille kertomaan. Olen kyllä aika itsevarma suunnittelijana ja osaan kyllä myydä ideani.


Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat