Kuva: Fotolia

Nukkemaiset silmät ja hikinen iho - suomalainen meikkitaiteilija esittelee kevään trendit

25.02.2016 10:15 - Senni Loikala

Puuterit jätetään pois meikkilaukusta keväällä, ja huulet meikataan rehellisen punaisiksi.

Meikki- ja hiustaiteilija Ida Jokikunnas paljastaa kevään meikkitrendit. Voit poimia niistä itsellesi parhaat kokeiluun.

Silmät

Trendikkäässä silmämeikissä tehdään aikamatka 80-luvulle, jolloin monet naiset ihastuivat siniseen silmämeikkiin.

- Sininen tulee isosti silmiin. Voit käyttää sähkönsinistä tai muita sinisen sävyjä niin luomilla, rajauksessa kuin ripsissäkin, Jokikunnas neuvoo.

Keväällä kannattaa poimia kosmetiikkaosastolta myös pinkin ja punertavan värisiä luomivärejä.

- Pinkin ja muiden punertavien sävyjen uskotaan yleensä sopivan vain huuliin tai poskiin, mutta nyt niitä näkee paljon silmissä, Jokikunnas sanoo.

Kannattaa ottaa huomioon, että voimakkaasti punertavat luomivärit korostavat silmien punaisuutta. Ne näyttävät kuitenkin upeilta, jos silmäsi ovat kirkkaat.

- Kyseiset sävyt näyttävät joillain hyviltä. Jos on kuitenkaan yhtään punoittavat valkuaiset, en suosittele. Silloin kannattaa käyttää sävyjä, jotka ovat hentoja roosia tai persikoita, Jokikunnas neuvoo.

Trendikkäässä silmämeikissä suositaan glitteriä keväällä, kertoo Jokikunnas. Tällöin katse laitetaan kimaltamaan glitteriä sisältävän rajauksen tai luomivärin avulla.

- Jos laitat glitterluomiväriä ripsivärin kanssa, niin se tuikkii kauniisti. Silloin ei kannata laittaa hirveästi muuta meikkiä, asiantuntija neuvoo.

Myös ripsimeikistä kannattaa tehdä keväällä aiempaa näyttävämpi. Ripset voi meikata esimerkiksi hämähäkkimäisiksi tai viuhkamaisiksi. Katsetta voi korostaa myös irtoripsillä.

- Nyt näkee paljon jopa sitä, että laitetaan alaripsiin irtoripsiä. Silloin silmistä tulee isot ja nukkemaiset. Ripsien kanssa saa hassutella, Jokikunnas kannustaa.

Huulet

Jokikunnaksen mukaan kevään trendikkääseen meikkiin kuuluu punata huulet rehellisen punaisiksi.

- Kevään isoimpia trendejä ovat todella punaiset huulet. Rehellisesti punatut huulet toimivat. Talvella nähtiin tumman viininpunaisia vampyyrihuulia, ja ne ovat trendikkäät vielä keväällä.

Iho

Kun kevätaurinko alkaa paistaa, tulee ruskettuneen ihon korostamisesta trendikästä. Tällöin meikkilaukusta kannattaa löytyä myös laadukas aurinkopuuteri.

- Ruskettunut look on trendikäs, ikään kuin olisit hellepäivän jälkeen vähän ehostanut itseäsi. Aurinkopuuteri kannattaa kaivaa esiin. Muista varmistaa, ettei kaula ja muu iho jää valkoiseksi, Jokikunnas neuvoo.

Trendikkäästä kevätmeikistä voi jättää puuterin kokonaan pois, Jokikunnas yllättää.

- Joissain näytöksissä on näkynyt jopa hikistä, märältä näyttävää ihoa. Nyt voikin puuterin jättää rauhassa pois ja iho saa kiiltää, Jokikunnas sanoo.

- Jos iho on huonossa kunnossa tai sinulla on akne, kannattaa poimia jokin muista kevään meikkitrendeistä. Mutta jos hipiäsi on virheetön, on tämä trendi sinulle täydellinen.


Lue myös: Ravulle verenpunaista, kauriille mustaa - mikä huulipunan väri sopii horoskooppimerkillesi?

Kilpailut

Uusimmat