Kuva: Fotolia

4 yleistä kauneusrutiinia, joista kannattaa pitää taukoa

15.02.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Kun pidät taukoa normaaleista kauneusrutiineistasi, teet samalla hyvää kehollesi.

Joistakin kauneusrutiineista kannattaa välillä ottaa taukoa. Lue alta, milloin tulisi pitää taukoa ja kuinka se kannattaa hyödyntää.

Ripsienpidennykset

Jopa varovaisin tekniikka ripsienpidennyksiin voi johtaa luonnollisten ripsien haurastumiseen. Tähän on syynä usein ripsienpidennysten paino ja niissä käytettävä liima-aine.

Milloin? Pidä yksi kuukausi vapaata jokaisen kolmen kerran jälkeen. Tämä on suunnilleen sama kuin ripsiesi luonnollinen kasvutahti.

Tauon aikana: Käytä ripsiin vahvistavaa seerumia sen aikana kun pidät taukoa.

Hiustenpidennykset

Koska hiustenpidennykset ovat lähellä päänahkaa, on vaikeaa saada sitä puhdistettua kunnollisesti. Tämä vaikuttaa karvatuppiin ja saattaa vahingoittaa tervettä hiusten kasvua. Hiuslisäkkeiden paino voi myös vaikuttaa hiusten ohenemiseen.

Milloin? Jokaisen kahden tai kolmen lisäyksen välillä. Jos sinulla on ohuet hiukset, kannattaa pidennyksistä luopua hieman useammin. Pidä taukoa ainakin viikko.

Tauon aikana: Käy kampaajalla leikkauttamassa hiuksesi. Pese hiuksesi vähintään joka toinen päivä ja hiero päänahka kunnolla. Käytä myös öljypohjaisia hiusnaamioita, joita ei normaalisti suositella hiustenpidennysten kanssa.

Geelikynnet

Näissä geeli ei ole ongelma, vaan niiden poistaminen - vaikka sen tekisikin ammattilainen. Se nostaa kynnen kerroksia ja näin ajan myötä heikentää kynsiä. 

Milloin? Ota kahden tai kolmen viikon tauko kolmannen perättäisen geelimanikyyrin jälkeen.

Tauon aikana: Käytä kynsiä vahvistavia hoitotuotteita, jotka antavat kynsille niiden luonnollista ainetta, keratiinia.

Meikki

Kun vietät päivän meikittä, sinulla on aikaa käyttää naamioita, jotka auttavat soluja uusiutumaan ja antavat kirkkaat kasvot.

Milloin? Kerran viikossa, vähintään neljän tunnin ajan. Tällä tavoin iho saa tarvittavat hyödyt hoidoista ilman esteitä.

Tauon aikana: Käytä kasvoharjaa ihonpuhdistuksen apuna varmistaaksesi, että ihohuokoset ovat puhtaat ja saat kuolleen ihosolukon pois. Tee kuorinta ja naamio itsellesi vuoroviikoin.


Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Lakkaa kynnet siististi ilman ammattilaisen apua - lue helpot ohjeet

Kilpailut

Uusimmat