Kuva: AOP

Sandhja kilpailee tänään euroviisujen finaalipaikasta: Yöllä iski paniikki

10.05.2016 11:15 - Iiro Myllymäki

Sandhja ei harmistu, vaikka finaalipaikkaa ei irtoaisikaan.

Tänään polkaistaan käyntiin Eurovision laulukilpailut Tukholmassa, kun 18 maata kilpailee finaalipaikasta ensimmäisessä semifinaalissa. Suomen Sandhja esiintyy koko kilpailijakatraan ensimmäisenä kappaleellaan Sing It Away. Taustalla on jo yli viikon verran harjoituksia, haastatteluja ja edustusta Tukholmassa, mutta silti Sandhjan on edelleen hankala uskoa, mitä oikein on tapahtumassa.

- Viime yönä heräsin pieneen paniikkiin. Aloin miettiä, että mitä oikein teen ja että tämä on niin iso juttu. Eilenkin kun olimme taustalaulajieni kanssa kisapaikalla, aloimme miettiä, että mitä hemmettiä, me ollaan Euroviisuissa! Sandhja kertoo Radio Novan aamun Minna Kuukan ja Janne Katajan haastattelussa.

Aitous ja aurinkoisuus valttina

Sandhjalla on vakaa usko siihen, että hän ja taustalaulajaryhmä Akkabellas ovat tehneet hyvän vaikutuksen kansainväliseen mediaväkeen. Ryhmä luottaa positiivisuuden voimaan paitsi esityksessään, myös kaikkialla esiintymislavan ulkopuolella.

- Ihmiset täällä ovat ihastuneet siihen, että olen aurinkoinen, aito ja maanläheinen enkä kulje nokka pystyssä. Olen niin ylpeä myös Akkabellasista. Meidän koko porukka tunnetaan siitä, että bailaamme railakkaasti, olemme iloisia ja myös kannustamme kaikkia muita, Sandhja sanoo.

Vedonlyöntitilastoissa ja viisufanien veikkauksissa Suomi ei ole ensimmäisen semifinaalin kärkipäässä. Jaossa on kymmenen finaalipaikkaa. Sandhja lähtee tänään kilpailemaan täysillä, mutta kilpailun katkeaminen semifinaaliin ei olisi hänelle maailmanloppu.

- Jos emme pääse jatkoon, en lähde mukaan sellaiseen mököttämiseen. Sitten onnittelen niitä, jotka ovat päässeet jatkoon, ja olemme joka tapauksessa ylpeitä itsestämme, Sandha sanoo.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali nähdään tänään kello 22 alkaen Yle TV2:lla.

Radio Novan aamu arkipäivisin kello 6-10.

Lue myös: Euroviisuedustaja Sandhja avaa kappaleensa taustoja: Kyseessä ei ole poliittinen kannanotto

Suosittelemme

Uusimmat