Kuva: Mikko Räsänen

Frederik puhuu avoimesti haaveistaan: En ole naistenmies, haluan olla vain yhden naisen mies

23.09.2016 09:00 - Anna Hopi

Laulaja Frederik ei ole omien sanojensa macho, vaan yhden naisen mies, joka kaipaa hellyyttä, ystävyyttä ja kosketusta siinä missä muutkin miehet.

Frederikin rinnalla on nähty häntä huomattavasti nuorempia naisia. Suhde pitkäaikaiseen 35 vuotta nuorempaan tyttöystävään päättyi viime vuonna. Pariskunta oli ajautunut tilaan, jossa vain riideltiin, eikä edes sovintoseksi pelastanut tilannetta. Pettyneen laulajan mukaan kansa ei hyväksynyt parin välistä ikäeroa, vaikka he asuivat yhdessä 13,5 vuotta.

Hän on tällä hetkellä sinkku, mutta kertoo katselevansa ympärilleen toiveikkaana, vaikka hänen ihmissuhteidensa historia onkin rivi epäonnistuneita rakkauksia.

- Tyttöystävän iskeminen on vaikeaa. Et koskaan tiedä, että onko nainen kanssasi siksi, että olet laulaja, tuttu julkisuudesta, nainen pitää laulustasi, olet menestynyt, sinulla on hieno Mersu vai että onko se tosirakkautta. Tuo on varmasti ongelma monelle julkisuuden henkilölle. Kuumia naisia tulee lähelle ja lähettää viestejä ja on todella vaikea erottaa, että tykkääkö hän minusta oikeasti, myöntää Reetu.

Frederik näyttää itsestään yhtäkkiä vakavamman puolen, jossa on häivähdys yksityishenkilöä, Ilkka Sysimetsää.

- Olen hakenut koko elämäni sitä yhtä ihmistä. Se on ollut vaikeaa. Sitä ihmistä ei ole löytynyt. Kaikki suhteeni ovat päätyneet karikoille. On ollut seitsemän vuoden suhteita, kuuden vuoden suhteita, viiden vuoden suhteita. Minulla on kyllä ollut pitkiä suhteita, olen yhden naisen mies, toteaa laulaja.

Hän huomauttaa, etteivät naiset voi tuntea Frederik-imagon kautta hänen todellista luonnettaan.

- Jos olen jonkun kanssa, niin olen tosissani. Suhteiden kuluessa on huomattu ongelmia, että rakkaus ei ole kestänytkään. Kumppani ei ole jaksanut rakastaa minua myötä- ja vastoinkäymisissä. On tullut eroa ja on pärähtänyt joku uusi nainen siihen ja taas olen kokeillut.

"En kehtaa pyytää ravintolassa naista tanssimaan"

Frederik kiistää naissankarin maineen täysin ja sanoo, ettei todellisuudessa iske ketään. Se menee toisinpäin - naiset lähestyvät häntä.

- Kukaan ei kuvittele minua supernaissankariksi. Yksikään nainen ei ole siinä mielessä lähestynyt. Monta kertaa naiset pelkäävät minua. Onko minussa liikaa maskuliinisuutta tai testostorinia, että menen ikäänkuin yli? En ole mitenkään pehmo. Olen asiallinen, kiltti ja hellä, mutta julkisuuskuva voi pelottaa naisia, jotka ovat kuunnelleet minun laulujani, pohtii tähti.

- Joku miettii, että onko se Reetu kumminkin tuollainen kauhea ja komenteleva mies, että se machoilee kotonakin. He eivät tiedä mitään minusta, olen kotona ihan päinvastainen luonne. Olen kiltti, hellä ja jos pidän toisesta, paijaan häntä koko ajan ja näytän hellyyttä. Sitä pitää näyttää. Kosketelkaa ihmiset toisianne, niin minäkin teen.

Kun puhutaan fyysisestä läheisyydestä, Frederikin silmiin ilmestyy tuttu pilke.

- Tykkään pirusti rakastelusta ja seksistä.  Voin sanoa omalle naiselleni, että sinulla on kiva takapuoli ja paijaan sinua vähän pyllystä.

Seksiäkin tärkeämmäksi voimaksi muodostuu kuitenkin rakkaus, josta laulaja ei - kenties rikkinäisen ja rakkaudettoman lapsuutensa takia - voi koskaan olla varma.

- En tiedä, mistä sen voit tietää, että toinen rakastaa oikeasti. Kuka olisi tosiystävä, joka ei katsoisi imagoa tai julkisuuskuvaa? Pitäisi melkein tutustua vierasmaalaiseen naiseen, joka ei tunnista minua lainkaan. Suomessa kaikki tuntevat kasvoni ja heillä on takaa-ajatuksia, että isken tuon Reetun ja saan julkisuutta hänen siivellä, kun menen yhdessä pusipusi-kuviin.

- Pitäisi olla joku testi, mistä tosirakkaus selviäisi. Ehkä pitää mennä vessaan avuttomana ja huutaa, että tuu pyyhkimään mun kakka. En voi kysyä joltain tytöltä, jonka kanssa olen, että rakastatko mua nyt varmasti, vitsailee mies.

Hän sanoo menevänsä suhteisiinsa avoimin pelikortein. Enää 71-vuotiaana ei tarvitse esittää mitään. Eivätkä naiset tutustu kovin syvälle Frederikiin, vaan Ilkkaan itseensä.

- Meikäläisen on vaikea mennä baariin iskemään naista, joten mistä niitä elämänkumppaneita sitten löytää? En kehtaa ravintolassa pyytää naista tanssimaan tai tarjota drinkkiä. Pelkään pakkeja, en uskalla. Kaikki naisystäväni ovat iskeneet minut. He ovat laittaneet minulle viestejä ja siitä on pikku hiljaa alettu tapailla ja suhde on lähtenyt käyntiin.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Haluan naisen, joka osaa tehdä hyvää ruokaa!"

Frederik on edelleen toiveikas naisten suhteen ja odottaa tulevaa kesää mielenkiinnolla. Silloin tapaa helposti uusia ihmisiä.

- Jos Iskelmäfestivaaleilta löytyisi vaikka joku kiva tyttö saunottamaan. Voisi mennä vaikka saunaan ja uimaan, siitä haaveilen. Himokselta voi löytyä mitä vaan, siellä on kauniita naisia, kivoja tyttöjä.

Tulevalta kumppaniltaan Reetu toivoo urheilullista luonnetta, koska mies viihtyy itsekin eri lajien parissa.

- Olen urheilullinen mies itse, liikun paljon, käyn lenkillä, punttisalilla ja pelaan tennistä. Olisi kiva harrastaa yhdessä jotain liikunnallista. Sellainen ihminen olisi kiva. Olisi hienoa saada nainen, joka osaisi tehdä ruokaa. Hyvä kokki olisi kiva, koska nautin hyvästä ruoasta. Sellainen perussiisti ihminen kelpaa minulle, joka pitää kodistaan huolta. Olen itse vähän sellainen, että jätän sukkia sinne tänne. Minun pitäisi huolehtia enemmän kämpästäni. Se on aika sekainen, vaikka koitan sitä siivoilla koko ajan, kuvailee tähti.

Miehet ja sukat on yleinen keskustelun aihe monessa taloudessa. Reetu myöntää, ettei tee asioita liian helpoksi tyttöystävilleen.

- Kun tulen lenkiltä, otan ensiksi sukat pois. Toinen sukka jää eteiseen ja toinen olohuoneen sohvalle. Ne kummasti jäävät siihen, enkä huomaa niitä. Kai merkkaamme reviiriämme vähän naisille, että hän joutuu niitä vähän siirtämään. Nainenkin huomaa, että mies on tullut nyt kotiin, hikinen sukka on eteisessä ja kalsaritkin on keittiön pöydällä. Se on kunnia-asia!

Lue myös: Danny: "Se on kovaa leikkiä, kun rakkaus ei menekään ohi"

Lue myös: Frederik paljastaa: Koti täynnä fanien pikkuhousuja!

Kilpailut

Uusimmat