Kuva: Senja Raipila

Uuden sinkun julkaissut Karri Koira: "En uskonut muusikkouraan"

16.06.2016 16:45 - Joose Koskiranta

Karri Koiran uusi kappale Yks julkaistiin eilen.

Helsinkiläisartisti Karri Koira tunnetaan muun muassa kappaleistaan Lähe Mun Kaa ja H-Kaupunki. Viime vuosien ajan hän ei ole kuitenkaan uutta musiikkia tehnyt. Aika on kulunut keikkaillessa ja muiden muusikoiden kappaleilla vieraillessa.

Eilen keskiviikkona Ice Dog -nimelläkin tunnettu mies julkaisi pitkän odotuksen jälkeen uuden sinkun nimeltä Yks. Rento kesäbiisi kertoo hänestä itsestään.

- Kappale käsittelee sitä, etten voi olla mitään muuta kuin se, kuka minä olen. Kukaan ei voi muuttaa esimerkiksi sitä, miten minä rakastan jotain toista henkilöä. Toivon kuuntelijoiden löytävän siitä jotain kiinnostavaa, hän kertoo.

Karri Koiralla on pitkä historia räppäri Ruudolfin kanssa. 2000-luvun alussa he muodostivat Vähäiset Äänet -yhtyeen kolmannen jäsenen Tono Slonon kanssa. Lisäksi pari on tehnyt toistakymmentä kappaletta yhdessä, joista varsinkin Mammat Riivaa -biisi on jäänyt suomalaisten korvakäytäviin ikuisiksi ajoiksi.

- Olemme olleet ystäviä pitkän aikaa. Välillä olemme kuin vanha pariskunta. Joskus keikkamatkoilla emme puhu toisillemme lähes lainkaan, mutta sitten taas välillä keskustelemme paljonkin.

Ei uskonut muusikkouraan

Tällä hetkellä Koiran on vaikea nähdä itseään missään muussa ammatissa kuin muusikkona, sillä se on aina ollut hänen unelmansa.

- Aluksi en uskonut siihen mahdollisuuteen, että voisin elättää itseni musiikilla. Ennen tätä tein tavallisia töitä, mutta onneksi päätin lähteä jahtaamaan muusikkounelmaa.

- Jos en tekisi tätä, olisin ehkä jossain Fazerin suklaalinjalla, hän naurahtaa.

33-vuotias Koira ei näe itseään räppärinä, vaan pikemminkin muusikkona.

- On outoa, että kaikki sanoo minun olevan räppäri. Se on sellainen lokero, johon on helppo laittaa kaikki tietyn suuntainen musiikki. Sanoisin mielummin olevani muusikko.

Musiikin lisäksi Koira pitää erityiskykynään, yllättävää kyllä, salapoliisitaitojaan.

- En ole mikään stalkkeri. Muistan vain eriskummallisia asioita. Olen erittäin utelias, joten ehkä kaikki johtuu siitä. Haluan selvittää asioita, hän valottaa.

Featurointi mukavaa vaihtelua

Karri Koira on vieraillut viime vuosien aikana muun muassa JVG:n ja Särren kappaleissa. Mies sanoo featuroinnin olevan mukavaa vaihtelua omien biisien tekemisen ohella.

- Joskus on todella helppo mennä feattaamaan, koska se tapahtuu paljon nopeammin kuin omien kappaleiden tekeminen.

- Menen tietysti kuitenkin vain feattaamaan sellaisiin kappaleisiin, jotka miellyttävät minua. En voisi ikinä mennä mukaan lauluun, josta en itse pitäisi, Koira sanoo.

Kesän suunnitelmat ovat selvät. Karri Koira aikoo keskittyä 100 prosenttisesti musiikkiin. 

- Kesällä on paljon keikkoja. Juhannuksena vedän keikan Raumanmeren Juhannusfestareilla ja heinäkuussa esiinnyn SolarSoundissa Seinäjoella. Siinä välissä on myös kaikenlaisia konsertteja. 

Voit kuunnella Karri Koiran uuden Yks-kappaleen alta.

Lue myös: Bile-Dani julkaisi roisin kesäkappaleen - hitti vai huti?

Kilpailut

Uusimmat