Kuva: AOP

Muistatko Gina G:n? Mihin euroviisujen seksipommi katosi?

22.06.2016 19:30 - Mikko Räsänen

Gina G teki valtavan läpimurron 20 vuotta sitten euroviisuissa. Nyt hän tuntuu kadonneen kuin maan nielemänä.

Australialainen Gina G teki kansainvälisen läpimurron euroviisuissa 1996 kappaleellaan Ooh Ahh...Just a Little Bit. Britanniaa edustanut kappale jäi viisufinaalissa kahdeksanneksi, mutta nousi silti jättihitiksi ympäri Eurooppaa.

- Jos nyt 20 vuotta myöhemmin muistellaan noita euroviisuja, niin eihän kukaan muista sieltä mitään muuta kappaletta kuin Gina G:n biisin, muistelee Radio Novan Retroperjantaita juontava Oku Luukkainen

Näkemystä tukee myös kappaleiden listamenestys. Kisan voittanut Irlannin kappale The Voice ei noussut listakärkeen edes kotimaassaan ja floppasi listoilla muualla Euroopassa. Gina G:n kappale sen sijaan nousi Britannian sinkkulistalla kärkeen ja oli top10-hitti monissa Euroopan maissa kuten Suomessa. Sen menestys ei edes rajoittunut Eurooppaan vaan Ooh Ahh...Just a Little Bit on yksi harvoista euroviisukappaleista, josta on tullut hitti myös USA:sssa. 

Myöhemmin kappale palkittiin koko vuoden parhaan dance-kappaleen Grammy-palkinnolla.

- Biisi on nykyään jo yksi 90-luvun klassikoista ja soi siksi säännöllisesti Retroperjantaissakin, Luukkainen kertoo.

Jättihitti auttoi Gina G:tä luomaan pitkän uran. Nyt ura kuitenkin vaikuttaa hiipuneen ja Gina G on kadonnut julkisuudesta niin täydellisesti, että fanitkin ihmettelevät asiaa.

Ginan toistaiseksi viimeinen julkaisu on vuodelta 2011. Vuonna 2012 hänen oli määrä julkaista Set the Night on Fire -single ja siihen musiikkivideo, mutta henkilökohtaisten syiden takia molemmat peruuntuivat. 

Viimeiset julkisuudessa laajasti levinneet keikkakuvat ovat vuodelta 2013, jolloin Gina G esiintyi Tukholmassa Pride-tapahtumassa. Sen jälkeen on alkanut suuri hiljaisuus, joka on ihmetyttänyt fanejakin. Tuon hiljaisen jakson aikana Gina G:n nettisivut osoitteessa www.ginag.com lakkasivat toimimasta. Gina G:n Facebook-ryhmä on yhä olemassa, mutta sitä ei ole päivitetty kahteen vuoteen. 

Vaikka Gina G on kadonnut julkisuudesta, niin jotain tietoja hänen elämästään on vuotanut julkisuuteen. Vahvistamattomien tietojen mukaan artisti on kaikessa hiljaisuudessa muuttanut Los Angelesiin ja asuu siellä aviomiehensä ja kahden lapsensa kanssa. 

Katoaminen saattaa johtua myös siitä, että Ginan mitta on täynnä viihdemaailmaa. Hän nimittäin antoi vuonna 2010 haastattelun, jossa hän kertoi, että euroviisuvoiton jälkeinen vuosikymmen oli hänelle todella raskas, koska hän kävi pitkää oikeustaistelua tuottaja-biisintekijä Steve Rodwayta vastaan.

- Hän piti minua oikeussaleissa kymmenen vuotta. En voinut julkaista uutta materiaalia, koska urani alussa tekemäni sopimus kahlitsi minut häneen, Gina G kertoi tuolloin.

Katsoi alta kuvat Gina G:stä ja video kappaleesta, joka teki hänestä kuuluisan.

Gina G Gossardin alusvaatemallina vuonna 1995 ennen euroviisuissa tapahtunutta läpimurtoa. (kuva: AOP)

Gina G 1996. Minihameita käyttävä seksipommi tuli kaikille tutuksi euroviisujen kautta. (kuva: AOP)

Rohkea tyyli säilyi vuosien ajan. Tässä Gina G:n keikkalook vuodelta 2003. (kuva: AOP)

Gina G Tukholman Pride-lavalla 2013. (kuva: AOP)

Radio Novan Retroperjantai
Pe klo 19-22
Liity Retroperjantain Facebook-yhteisöön täällä

Kilpailut

Uusimmat