Dokumenttielokuva ei kaunistele Dannyn elämäntarinaa: "En pelkää"

08.08.2016 10:00 - Anna Hopi

Viihteen legendasta on suunnitteilla dokumentin lisäksi fiktiivinen elokuva.

Iso D:n elämästä ilmestyy tämän vuoden aikana dokumenttielokuva, joka ei kaunistele kohdettaan. Ensiesitys on 24. elokuuta Helsingin Savoy-teatterissa. Ensi-iltapäivää ei ole tähden mukaan vielä lyöty lukkoon.

Dokumenttielokuvalle tullaan järjestämään näytöksiä Dannyn mukaan myös Kreikassa, Rodoksella. Elokuvan tarkoitus on valottaa artistista niitäkin asioita, jotka eivät ole vielä tuttuja suurelle yleisölle.

- Dokumentissä on minusta paljon uutta tietoa. Se ei ole mikään käsikirjoitettu, fiktiivinen kertomus, sellaisen vuoro koittaa myöhemmin. Tämä elokuva kertoo olemassaoleviin tietoihin ja joihinkin kuvauksiin minusta, kertoo Danny.

- Fiktiiviseen tarinaan on kirjoitettu runko, mutta sen tekemisestä ei ole ollut aikataulua ja puhetta. Ensin tulee dokumentti.

"Elokuva tuo esille ihmiset urani varrelta"

Dokumentti lähtee Danny ja Islanders -uran alusta ja kertoo tähden matkaa kuudella eri vuosikymmenellä.

- Elokuvassa käydään läpi asioita, joita olen saanut aikaiseksi ja ihmisiä, joiden kanssa olen ollut yhteistyössä. Se esittelee viihteen tekijöiden elämää. Siinä puhutaan Tauno Palosta, Ansa Ikosesta, Lasse Mårtenssonista, Kirkasta, Markku Arosta, Sammy Babitzinista ja Irwin Goodmanista, tähti luettelee.

Konkari tiedostaa, että dokumentti voi herättää kiinnosta myös mediassa, koska siihen haastatellut ihmiset ovat puhuneet suoraan ja säästelemättä mielipiteensä Iso D:stä.

- Lähdin siitä, etten halua olla kirjoittamassa sitä tai päättämässä ihmisistä. Minusta tämä on työ, jonka työryhmä tekee itse. Minulle nää jähtäväksi se, millaisen jäljen olen jättänyt suomalaiseen kevyeen viihteeseen ja kanssaihmisiini. En pelkää, koska en ole tehnyt pahaa kenellekään, sanoo Danny.

- Siellä on eri ihmisiä, jotka laukovat mielipiteitään. Dokumentissa on käsitelty naissuhteita, ystävyyssuhteita, työtä, vapaa-aikaa, asuinympäristöjä. Luulen, että purjehdustakin, koska voitin aikanaan Pohjanlahden Regatan purjehduksessa kansanvene-luokassa. On paljon asioita, joista ihmiset eivät tiedä mitään, jota elokuvan tekijä on halunnut valottaa.

Iskelmä teki syvähaastattelun Dannyn elämästä, jossa keskusteltiin miehen alkuaskeleista viihdebisneksessä, ihmissuhteista ja elämänarvoista. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat