Kuva: AOP

Sabaton valitsi kaikkien aikojen sotaelokuvat - katso top5-lista

18.08.2016 20:00 - Mikko Räsänen

Sotahistoriasta musiikkia tekevä Sabaton-yhtye pääsi Radio Cityn haastattelussa kertaamaan parhaita elokuvia.

Sabaton-yhtyeen Pär Sundström ja Thobbe Englund kävivät Radio Cityn haastattelussa fiilistelemässä bändin tulevaa The Last Stand -albumia. Yhtye tunnetaan siitä, että se ammentaa aiheet kappaleisiin sotahistoriasta. Tähän asti aiheina ovat lähinnä olleet modernit 1900-luvun sodat, mutta uudella levyllä mennään historiassa taaksepäin aina Spartan legendaariseen taisteluun asti. 

Koska Sabatonin jäsenet ovat sotahistorian harrastajia, ei liene yllätys, että he pitävät myös sotaelokuvista. Radio City pyysi bändiä listaamaan viisi vaikuttavinta sotaelokuvaa.

Aluksi nousi keskustelu siitä, mitkä lasketaan sotaelokuviksi.

- Braveheart ja 300 voisivat päästä listalle, jos ne lasketaan sotaelokuviksi. Mutta ehkä pysymme nyt vain elokuvissa, jotka käsittelevät nykyaikaisia sotia, Sundström miettii.

- Listan ykköseksi on pakko valita Pelastakaa sotamies Ryan, koska sillä elokuvalla on ollut ratkaiseva merkitys koko Sabatonin uraan. Tuo elokuva nimittäin aikanaan inspiroi meitä kirjoittamaan Primo Victoria -kappaleen, joka määritti yhtyeen koko musiikin suuntaa.

Sabatonin top 5 -sotaelokuvat

1. Pelastakaa sotamies Ryan

2. Schindlerin lista

3. Band of Brothers -sarja

4. Full Metal Jackets

5. Syntynyt 4. heinäkuuta

Lue myös: Sabaton ihmettelee: Läpimurto Suomessa oli vaikein

Kuuntele alta Sabatonin uusin kappale Shiroyama, joka kertoo vuoden 1887 Shiroyaman taistelusta, missä 500 samuraita miekkoineen kohtasi 60 000 miehen vahvuisen keisarillisen armeijan, joka oli varustettu kiväärein ja tykein.  

Kilpailut

Uusimmat