Kuva: Senja Rapila

Movetronin laulaja paljastaa: Ei ole kuunnellut muusikkomiehensä albumia kertaakaan!

11.09.2016 15:15 - Senja Rapila

Päivi Lepistö kertoi Radio Novan haastattelussa, että kotona puhutaan paljon musiikista. Lepistö on kihloissa Yö-yhtyeen kitaristi Daffyn kanssa.

Laulaja Päivi Lepistö edustaa Movetron-yhtyeensä kanssa täysin erilaista musiikkigenreä, mitä rock on. Ysärihiteistään tuttu laulaja on kihloissa Yö-yhtyeen kitaristi Daffyn kanssa ja 90-luvulla rokkarit kuten Daffy tunnettiin siitä, ettei heidän mielestään eurodance ollut musiikkia nähnytkään. 

- Monet sanoivat, että eihän niitä biisejä lauleta edes oikeasti, että ne tehdään koneella. Siitä vaan voi kuka tahansa rokkari tulla huutamaan ja hyppimään 45 minuutiksi tasajalkaa ja laulamaan samaan aikaan, Lepistö hymyilee Radio Novan haastattelussa.

Vaikka pariskunta on ollut yhdessä jo vuosia, on heillä salaisuus: kumpikaan ei ole kuunnellut puolisonsa musiikkia - tai ainakaan kokonaista albumia.

- Ei Daffy varmaan ole meidän levyä kuunnellut kertaakaan, enkä minä ole kuunnellut Yön levyä kertaakaan. On myös koomista, että meidän 10-vuotias poika ei ole varmasti kuunnellut yhtään Movetronin tai Yön biisiä kokonaan. Hän ei kuuntele äidin tai iskän mitään musiikkijuttuja, hyvä niin. Ei me kotona kuunnella omaa musiikkia ikänä. 

Lepistön kotona kuitenkin keskustellaan paljon musiikista. Varsinkin lapset ovat syynä siihen, miksi aihetta käsitellään kotona niin paljon. Kun molemmat vanhemmista kuuluvat Suomen suosituimpiin artisteihin, joutuu väkisinkin sopimaan menot ja muut etukäteen.

- Kyllä me puhutaan paljon musiikista, keikkailusta ja tästä bisneksestä. Siitä on väkisinkin pakko puhua, kun on kaksi lastakin. On pakko suunnitella aina viikko eteenpäin, Lepistö kertoo.

"On Purpleakin kuunneltu joskus"

Vaikka Movetron edustaakin kaikkea muuta kuin rock-musiikkia, myöntää yhtyeen keulahahmo kuunnelleensa 90-luvulla paljon kaikkea muuta kuin eurodancea. 

- Olen itse diggaillut ihan täysin eri musiikkityyliä kuin tätä eurodance-osastoa. Suosikit olivat tyyliin Bon Jovista Rainbow'hun. On Purpleakin kuunneltu joskus. 

Yhdeksi ysärisuosikikseen Lepistö kuitenkin nimeää E-Typen, joka myöskin esiintyi We Love the 90's -festivaaleilla Helsingin Suvilahdessa.

- Se varmaan johtui siitä, että hänellä on pitkät hiukset ja että hän on hevirokkari, Lepistö nauraa.

Lue myös: Muistatko Captain Jackin? Tähti paljasti artistinimensä viinanhuuruisen syntytarinan

Lue myös: Onko Güntherin musiikki lapsiystävällistä? - "Eivät he tiedä, mitä Ding Dong tarkoittaa!"

Kilpailut

Uusimmat