Rakastatko Suomirockia? Viisi uutuuskappaletta, joita ei kannata ohittaa

01.11.2016 18:58 - Mikko Räsänen

SuomiRock-kanavan nettitoimitus esittelee viisi uutuuskappaletta, joika kotimaisen musiikin ystävien ei kannata ohittaa.

Suomessa tehdään niin paljon hyvää musiikkia, että monesti kuulijalle haastavinta onkin löytää suuresta tarjonnasta ne parhaat kappaleet. Eilen toimintansa aloittaneen SuomiRock-radiokanavan nettitoimitus kävi läpi kotimaisia uutuuskappaleita ja esittelee nyt viisi kappaletta, jotka jokaisen ajan hermolle mielivän musiikkifanin kannattaa kuunnella.

1. CMX: Tuulet ja Myrskyt

CMX julkaisee kuun lopussa Cloaca Maxima -kokoelmalevyn. Nyt julkaistava kokoelma on siinä mielessä erikoinen, että se sisältää tuttujen hittien lisäksi seitsemän ennen julkaisematonta kappaletta. Esimakuna 39-biisin järkäleestä saatiin Tuulet ja Myrskyt -singlen muodossa. Bändi on ilmeisesti ollut hyvin positiivisissa tunnelmissa kokoelmaa kasatessaan, sillä uutuusbiisin kertosäe onkin hyvin positiivinen: 
"Taivaalla vyöryvät tuulet ja myrskyt, 
sateena alas ne rakkauden kantaa,
sytyttää sydämet toivomaan"

 

2. Egotrippi: Valtatie

Egotripin edellinen albumi Vuosi nolla oli erolevy. Useimmat levyn kappaleet kertoivat suhteen päättymisestä ja uuden elämän alkamisesta, ja koko levyn yleisilmeenä oli synkkä haikeus, joka oli puettu kauniiksi kokonaisuudeksi. Tarina jatkuu pian, sillä Egotrippi julkaisee ensi vuonna uuden albumin. Sen ykkössinkku Valtatie onkin sävyltään huomattavasti edellistä albumia positiivisempi. Kappaleen lyriikoista voisi saada sen kuvan, että se Vuosi Nolla -levyllä eronnut pari onkin palannut yhteen. Kaunis kappale.

3. Kotiteollisuus: Mariaanien hauta

Egotripin jälkeen on luontevaa nostaa Kotiteollisuuden uutuuskappale. Egotrippi nimittäin lauloi Mariaanien haudasta 90-luvun Unihiekkaa-hitissään ja nyt sama hemmetin syvä kuoppa on päässyt Kotiteollisuuden kappaleen nimeksi. Egotrippi lauloi 1997 siitä, miten halutaan vajota Mariaanien hautaan. Nyt Kotiteollisuus kertoo 2016, että siellä haudassa ollaan, eikä kukaan auta sieltä pois. 

4. Legioona: Henri Morgan

Levy-yhtiön tiedotteessa luvattiin, että Legioona tuo suomirockin tähän päivään. Yleensä mainosteksteissä on aina vähän ilmaa mukana, mutta nyt sanoille voi löytää vastinetta Henri Morgan -singlestä. Kappaleessa on nimittäin samaan aikaan jotain 80-luvun suomirockin vanhaa tuttua ja turvallista. Mutta samalla siinä on jotain freesiä ja raikasta. Sangen pätevä kakkossinkku aloittelevalta yhtyeeltä. 

5. Terho: Kalliit neliöt ja nukkumalähiöt

Moni kysyy tämän bändin kohdalla, mikä ihmeen Terho? Yhtye saattaa kuulostaa uudelta tuttavuudelta, mutta tosiasiassa Terho palaa nyt pitkältä tauolta, sillä bändi julkaisi esikoislevynsä 2009. Sen jälkeen muusikot vetäytyivät tahoilleen perustamaan perheitä ja elämään normaalia elämää. Ilmeisesti lapset ovat kasvaneet nyt niin suuriksi, että Terhon jäsenet ovat ehtineet taas tarttua instrumentteihinsa. Hyvä niin, sillä Kalliit neliöt ja nukkumalähiöt -uutuusbiisi on otettu hyvin vastaan Spotifyssa. 

Lue myös: Egotrippi, anna anteeksi!

Lue myös: Riisuttu: Jouni Hynynen avautuu rakastavasta suhteestaan viinaan

SuomiRock-radiokanava soittaa nimensä mukaisesti pelkkää Suomen parasta rock-musiikkia. Liity kanavan Facebook-yhteisöön täällä

Uusimmat