Kuva: AOP

Saara Aalto sai enemmän ääniä koko X Factorin aikana kuin Matt Terry - äänestystilastot julki

12.12.2016 09:45 - Iiro Myllymäki

Toiseksi sijoittunut Saara Aalto johti finaaliäänestystä vielä lauantai-iltana.

Ison-Britannian X Factor -kausi saatiin eilen päätökseensä, kun Matt Terry kruunattiin voittajaksi. Saara Aallon oli tyytyminen toiseen sijaan. Nyt tiedot koko kilpailun ajan äänestysprosenteista on julkistettu, ja niissä on muutamia yllättäviä yksityiskohtia.

Finaaliviikonlopun aikana annetuista äänistä Matt Terry sai 48,5 % ja Saara Aalto 40,4 %. Lauantain lähetyksessä tiputettu 5 After Midnight -yhtye sai viikonlopun äänistä 11,1 %. Saara Aalto johti finaaliäänestystä vielä lauantai-iltana. Näin ollen eiliset esitykset käänsivät lopulta äänestyksen Matt Terryn voitoksi.

Saara Aalto koko kauden äänestetyin

Metro.co.uk kertoo, että kun kaikki sarjan aikana annetut äänet lasketaan yhteen, Saara Aalto on ykkönen. Aalto sai 28,8 % kaikista äänistä, kun taas Matt Terry sai ainoastaan 22,5 %. Tieto on yllättävä, sillä Aalto joutui kolmena viikkona kolmen vähiten ääniä saaneen kilpailijan joukkoon.

Tilastot kertovat myös, että Aalto oli äänestyksen ykkönen kahdeksannessa ja yhdeksännessä lähetyksessä. Kahdeksannella viikolla Aallon tulkinta Abban The Winner Takes It All -kappaleesta johdatti Aallon menestykseen, kun taas yhdeksännellä viikolla nainen pisti yleisön haukkomaan henkeään Sian Chandelier-kappaleella.  

Lue myös: Saara Aalto tuli toiseksi X Factorissa - voittaja joka tapauksessa!

Lähteet: Metro.co.uk, TellyMix, Digital Spy

Kilpailut

Uusimmat