Kuva: Yle / Miikka Varila

UMK-voittaja Norma John: "Mieletön fiilis, taju meinaa lähteä!"

29.01.2017 00:03 - Iiro Myllymäki

Norma John toivoo, että Suomen kansa saa olla heistä ylpeä kevään euroviisuissa.

Leena Tirrosen ja Lasse Piiraisen muodostama Norma John -niminen duo edustaa Suomea tämän vuoden Eurovision laulukilpailussa. Norma John päihitti tunnelmallisella, itse tekemällään Blackbird-balladilla kilpailijansa lauantaina illalla käydyssä Uuden musiikin kilpailussa. Voice.fi haastatteli voitokasta duoa kilpailun jälkeen pidetyssä pressitilaisuudessa.

- Ihan mieletön fiilis. Tajuhan tässä meinaa lähteä, tunnelmoi Piirainen.

Piiraisen mukaan voitto oli yllätys, vaikka duo koko ajan uskoikin täysillä omaan kappaleeseensa. Duo lähtee Ukrainan Kiovassa järjestettäviin euroviisuihin tekemään parhaansa nimenomaan kappale edellä, mutta myös visuaalisuuteen panostaen.

- Tavoitteenamme on tehdä siellä hieno show. Toivottavasti Suomen kansa voi olla meistä todella ylpeä, Piirainen sanoo.

- Toivomme toki tukea siihen. Tarvitsemme muiden tuesta saatavaa energiaa, Tirronen jatkaa.

(kuva: Yle / Miikka Varila)

Tutustuivat lukiossa

Uuden musiikin kilpailun finaali käytiin Espoon Metro Areenalla, ja Kiovan euroviisuissa puitteet ovat vielä huomattavasti suuremmat. Norma John uskoo, että isomman lavan myötä myös esityksestä kasvaa isompi verrattuna UMK-show'hun.

Sekä Piirainen että Tirronen ovat kokeneita muusikkoja. Piirainen on tehnyt musiikkia ammatikseen noin 20 vuotta monien artistien taustabändeissä ja on mukana keväällä alkavassa BumtsiBum-tv-ohjelman uudelleenlämmittelyssä toisena kapteenina. Tirronen puolestaan tuli tv-katsojille tutuksi vuonna 2010 X Factor -kilpailusta, jossa hän sijoittui kolmannelle sijalle.

Ystävykset tutustuivat toisiinsa lukiossa ja alkoivat heti tehdä musiikkia yhdessä. Yhteisiä kappaleita on ehtinytkin kertyä jo monia Blackbirdin lisäksi.

- Hienoa, että olemme nyt tässä pisteessä tällä biisillä, joka tehtiin omassa työhuoneessa ilman ketään aputuottajia, Piirainen sanoo.

Alta voit katsoa Norma Johnin voittoesityksen UMK-finaalista sekä Blackbird-kappaleelle kuvatun musiikkivideon:

Lue myös: Norma John on Suomen seuraava euroviisuedustaja!

Kilpailut

Uusimmat