Kuva: AOP

Markku Aro, 67, avoimena: Kirkan poismeno sai ajattelemaan omaa kuolevaisuutta

06.02.2017 14:11 - Anna Hopi

Laulaja Markku Aro pitää elämänohjeenaan aktiivisuutta, joka pitää 67-vuotiaan miehen virkeänä.

Suomi-iskelmän ikivihreät elävät uutta nousukauttaan. Vanhojen legendojen keikat kiinnostavat; Danny, Frederik, Tapani Kansa, Katri Helena, Paula Koivuniemi, Pepe Willberg ja Markku Aro keikkailevat jokainen tahollaan. Vaikka ikää alkaa jo olla mittarissa, esitykset vedetään täysillä ja intoa piisaa.

Markku Aro iloitsee Iskelmän haastattelussa siitä, miten ikivihreät iskelmähitit kiinnostavat jälleen uusia sukupolvia.

- Ne ovat vanhoja, hyviä kappaleita. Olen itsekin kiertänyt poikien kanssa yhdessä, Dannyn ja Tapsan. Nyt Finnhitti-kokoonpano on vaihtunut ja mukaan on tullut Reetu, hän pohtii.

- On hyvä, ettei 70- ja 80-lukua ole unohdettu, vaan ne elävät vahvasti yleisön mielissä.

Iso arvostus kollegoita kohtaan

67 vuotta äskettäin täyttänyt Markku Aro kokee edelleen intohimoa omaan ammattiinsa. Miltä miehestä tuntuisi yhdistää vielä voimansa Finnhitti-kollegoiden kanssa?

- Kyllä kiinnostaisi ilman muuta. Pakko sanoa, ettei meitä Finnhitti-ajan esiintyjiä ole kymmentäkään enää jäljellä niin, että virtaa riittäisi ja kiertäisimme vielä lavoja. Kyllä rivit harvenevat. Olisi hienoa vielä tehdä joku spektaakkeli, jossa meidät koottaisiin yhteen, hän sanoo.

- Marion Rung olisi kiva saada mukaan, ja Lea Lavenkin keikkailee vielä. Matti Eskokin voisi komeasti tulla mukaan joukkoon Dannyn, Tapsan ja Meiju Suvaksen kanssa. Saisimme komean joukon kasaan.

Veri vetää eteenpäin

Moni hyvä ystävä ja kollega on myös poistunut joukosta, kuten vaikka Kari Tapio ja Kirka. Markku Arolla on Kirkaan liittyen monta lämmintä muistoa.

- Kirkan kuolemasta tuli juuri 10 vuotta. Hän oli hyvä naapurini, ja olimme naapureita ainakin 7 vuotta. Muistelen häntä lämmöllä, mies kertoo.

- Kun Kirka lähti tästä maailmasta, tuli niitä ajatuksia, että kauanko meikäläisen terveys kestää. Täytyy silti jatkaa jokapäiväistä elämää, ja ihminen on sellainen, että pitää mennä eteenpäin. Jos jää keinutuoliin ja jämähtää paikalleen, se tylsistyminen tulee ja arkunkantaja tulee aika äkkiä siihen ovelle.

Lue myös: Kirkan elämäntyö vertaansa vailla: "Hän teki asioita suurella sydämellä ja oli valonkantaja"

Kilpailut

Uusimmat