Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Vartiainen kolmekymppisen elämästä: "Tartun nyt hanakammin unelmiin"

21.07.2017 10:15 - Anna Hopi

Laulaja Jenni Vartiainen panostaa nyt enemmän matkasta nauttimiseen kuin kunnianhimoisiin päämääriin.

Jenni Vartiainen, 34, kokee elävänsä juuri nyt parasta ikää. Hän sanoo huomanneensa vuosien varrella sen, miten nopeasti aika kuluu.

- Ajan käsite on muuttunut itsellä, viisi vuotta vain humahti johonkin. Siksi asiat kannattaa tehdä nyt, eikä jäädä märehtimään. Tartun hanakammin kiinni unelmiin, olen luopunut sitku-ajattelusta, hän sanoo.

Tulevaisuudessa laulaja haluaa olla aistit auki, jotta hän huomaisi eteen tulevat mahdollisuudet.

- Kun olet auki, huomaat, että unelmat on mahdollista toteuttaa. Ne eivät ole mitään kaukaisia juttuja, mitä maalailet. Matkasta on tullut tärkeämpi kuin porkkanasta, joka häämöttää kilsojen päässä. En halua enää haihatella. Toki pitkän linjan suunnitelmia voi olla, mutta liika ei kannata suunnitella - silloin voi tapahtua asioita, joista et osaisi unelmoidakaan!

"Tukin helposti elämäni aikatauluilla"

Tähti on ollut aina suunnitelmallinen ihminen, joten ikä on tuonut mukanaan rentoutta.

- Olen to do -listojen ja aikataulutusten ystävä. Tukin helposti elämäni kaikella menolla. Olen nyt ottanut tietoisesti vapaapäiviä. Olisi vaikeaa ajatella, että olen nyt spontaani seuraavat puoli vuotta. Siitä tulisi aika holtiton olo. En osaisi olla itseni kanssa. Helpottaa, kun tuon tekee päiväkohtaisesti. On päiviä, jolloin ei ole kerrassaan mitään suunnitelmia, Vartiainen avaa.

Vapaapäivinään hän menee minne nenä näyttää, ja opettelee pienin askelin irrottamaan kontrollintarpeestaan.

(kuva: Mikko Räsänen)

Jenni Vartiainen muisteli jämsäläistä taksikuskia äskettäin radiohaastattelussa. Lue täältä, mitä tapahtui, kun kuski soittikin suoraan lähetykseen.

Kilpailut

Uusimmat