Kuva: Senja Rapila

Vain elämää -kaudesta seurasi Jenni Vartiaiselle kritiikkiä: "Ei ollut eduksi pitää kiinni omasta linjasta"

24.08.2017 15:15 - Anna Hopi

Laulaja joutui ikävän huomion kohteeksi, koska ei jakanut pöydän ääressä yhtä paljon menneisyydestään kuin muut artistit.

Laulaja Jenni Vartiainen kehuu Vain elämää -sarjan All Stars -kokoonpanoa ja ohjelman kuvauksia. Tunnelma oli vapautunut, ja Vartiainen koki helpommaksi avata tuntemuksiaan tutun pöydän ääressä.

- Olin tällä kertaa rennompi. Se oli sitä kaikille, tiesimme minne menemme. Heti kun pääsimme pöydän ääreen, pääsimme suoraan asiaan, Jenni linjaa.

Hän kertoo valinneensa esittämänsä kappaleet intuitiolla.

- Ne tulivat aika selkeinä, muutamaa mietin vähän pidempään. Kaija Koo oli vaikein - mietin pitkään, että mihin biisiin voisin tuoda jotain lisää omalla tulkinnalla.

"Rajasin yksityisasiani pois julkisuudesta"

Vartiainen sai edellisestä Hirvensalmen visiitistään negatiivista palautetta. Kun muut osallistujat Toni Wirtasesta Elastiseen ja Vesa-Matti Loiriin jakoivat kolmannella kaudella rankkojakin tarinoitaan, Jenni oli pidättyväisempi.

Hän joutui arvostelijoiden tiukkojen sanojen kohteeksi, vaikka käytännössä piti vain samoista yksityisyyden rajoista kiinni, mistä ei ollut tinkinyt aikaisemminkaan urallaan.

- Toisilla kausilla ei ole ollut sellaista avautumista kuin meidän kaudella. Ihmiset laittoivat tiskiin asioita, ja pidättyväisyyteni näyttäytyi räikeänä. Ei ollut minulle eduksi pitää kiinni linjasta, jolla olen rajannut yksityiset asiani pois julkisuudesta jo 10 vuoden ajan, hän lataa.

- Jos puhutaan faktoilla, niin suurella osalla artisteista kaikki asiat elämässä eivät ole tiskillä. Ehkä olen ollut äärimmäisestä päästä. Satuin vain antamaan kasvot asialle ja keskustelulle.

Vartiainen kertoo eläneensä pahimman kritiikin aikaan vaikeaa elämänvaihetta, jolloin omat tunteet olivat muutenkin vereslihalla. Hän myöntää, että aluksi kommentointi tuntui hyökkäykseltä.

- Se oli tottakai ikävää. Asiani koskevat kuitenkin myös läheisiäni. En halua avata niitä ja lähteä juoruilemaan, jos tiedän, että minulla ei ole siihen lupaa, nainen perustelee.

"Kipeitä asioita ei tarvitse jakaa"

Hän muistuttaa, ettei palaute kolmannesta Vain elämää -kaudesta ollut pelkästään tyrmäävää.

- Olen saanut myös paljon kiitosta. Ihmiset ovat sanoneet, että jos on kipeitä asioita niin ei tarvitse jakaa niitä kaikkien kanssa. On tärkeää pitää omia rajoja, laulaja sanoo.

- Minusta siitä syntyi hyvä keskustelu. Nykyään kaikki asiat pitäisi jakaa "kaikille", ja minusta sen ei tarvitse mennä niin. Jotain voi pitää itselläänkin. Kritiikki harmitti silloin, mutta siitä ei seurannut pelkästään negatiivisia asioita, hän summaa hymyillen.

Kuuntele alta Vartiaisen uusin single Se Oikea.

Lue myös: Jenni Vartiainen: "Työ on elämäni suurin rakkaus"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat