Kuva: AOP

Sting saapuu Suomeen tällä viikolla - esittelyssä parhaat kappaleet

26.09.2017 14:10 - Mikko Räsänen

Sting esiintyy torstaina Hartwall Areenalla.

Sting tuo 57th & 9th -kiertueensa tällä viikolla Suomeen, kun hän esiintyy torstaina Hartwall Areenalla. Lähes 100 miljoonaa albumia myyneen maailmantähden Suomen konserttia on saatu odottaa, sillä viimeksi hän kävi täällä yli viisi vuotta sitten.

Torstaisen konsertin kunniaksi monet mediapersoonat innostuivat kertomaan rakkaimpia Sting-kappaleitaan. Katso lista kappaleista alta.

Juha Valvio, Radio City: Walking On The Moon

- Sellainen biisi, mikä on ehkä soitannollisesti yksi kovimpia. Varmasti tässäkin suuri osa on Police-rumpali Stewart Copelandilla, sillä hän nyt vain sattuu olemaan yksi maailman kovimpia omassa hommassaan. Biisikin toki jäätää, mutta onneksi Sting aika usein on sitä setissään soittanutkin vielä ihan näinä päivinäkin.

Petra Piipari, Radio City: Fragile 

- Meillä oli yläasteella yksi hieno opettaja, joka soitti meille Stingin Nada como el sol -albumia. Hän sanoi, että osa teistä ymmärtää tämän tunnelmallisuuden ja osa ei. Minä ymmärsin ja tunsin aika suurta voitontuntoa. 

- Myöhemmällä iällä huomaan palaavani näihin kappaleisiin tietyssä mielentilassa. Se sopii myös kuin nakutettu tähän päivään kappaleena:
"Perhaps this final act was meant
To clinch a lifetime's argument
That nothing comes from violence and nothing ever could
For all those born beneath an angry star
Lest we forget how fragile we are"

- Liikutun tuosta nytkin.

Anna-Mari Raaska, Iskelmä: Be Still My Beating Heart

- Ekana opiskelijasyksynä 1987 Stingin juuri ilmestynyt Nothing Like The Sun -LP pyöri ahkerasti savonlinnalaisen puuröttelön ullakolla, jonka jaoin opiskelukaverini kanssa. Olin täynnä nuoruuden weltschmerziä, istuin säkkituolissa punaviiniä ryystäen koko syksyn, märkä tuuli läiski vaahteranlehtiä ikkunaan ja Be Still My Beating Heart soi repeatilla. Se syksy on yksi elämäni kauneimpia muistoja.

Sari Seppälä, Radio Nova: If you Love Somebody Set Them Free

- Tämä biisi toimii aina. Suruun ja iloon. Vain tosi rohkeat osaavat irroittaa.

- Olen ollut 15-16-vuotias teini, kun tuo on ilmestynyt ja jotenkin kappale on piirtynyt muistiini. En muista silloin erityisesti silloin Stingiä fanittaneeni vaan vasta aikuistuttuani aloin ymmärtää hyvän päälle

Minna Kuukka, Radio Nova: I Was Brought To My Senses

-  Vähemmän kuultu kappale Mercury Falling -albumilta, jonka osaan ulkoa eestaas. Lyyrinen, hieno ja erikoinen biisi siitä, miten koko maailma ympärillä morsettaa, että toi on just se sun ihminen. Makeet sanat. Bubbling under samalta albumilta: I'm So Happy That I Can't Stop Crying, avioeroisän tilitys. 

- Koko Mercury Falling -lätty oli ihanuutta siksikin, että kaksi aiempaa Sting -albumia ei jotenkin napanneet, vaikka olisin halunnut. Niitä edeltävä ...Nothing Like The Sun kun oli ollut niin briljantti.

Mikko Räsänen, Voice.fi: Shape of My Heart

- Itse kirjoittajana kiinnitän monesti paljon huomiota biisien sanoituksiin. Ja tämä kappale on lyriikaltaan mestariteos. Sting liittää korttipakan itsetutkiskeluun ja hyödyntää korttipakan maiden englanninkielisten nimiä monia merkityksiä, sillä club tarkoittaa ristin lisäksi nuijaa ja diamond ei ole vain korttipakan ruutu vaan tarkoittaa myös timantteja. 

Sting esiintyy Hartwall Areenalla torstaina 28.9. Konserttiin on vielä hieman lippuja saatavilla. Lippuja myy Ticketmaster.

Lue myös: Sting teki erikoisen ratkaisun - uutuusalbumi tarjolla vain osalle faneista

Lue myös: Sting myy kattohuoneistoaan 46 miljoonalla eurolla - katso hulppeat kuvat

Kilpailut

Uusimmat