Kuva: Senja Rapila

Neon 2 -laulaja Jussi Rainio: "Keikkajännitys lähti, kun lopetin juomisen"

18.10.2017 10:45 - Anna Hopi

Rainio lääkitsi jännitystään aluksi alkoholilla.

Ysäribändi Neon 2 taival vei suosion huippuvuosina isoillekin areenoille. Bändi muistaa esiintyneensä 80 000 ihmisen edessä Kaivopuistossa The Beach Boys -yhtyeen lämmittelykeikalla.

- Olen nähnyt helikopterikuvia siitä, kun Kaivopuisto oli niin täynnä jengiä kuin vain voi olla, ja sitten me vedetään siellä. Se oli todella hienoa, Rami Alanko muistelee.

- Mulla oli housut niin täynnä sitä itseään, koska jännitin aivan sairaasti. En ollut koskaan jännittänyt niin paljon. Muutenkin Neon 2 -aikoina jännitin huolella ihan joka keikkaa, Jussi Rainio tunnustaa.

(kuva: Senja Rapila)

"Lopetin juomisen, jännitys loppui"

Nykyään kilometrejä alalla on takana sen verran, ettei jännitystä enää ole pahemmin havaittavissa.

- Huomasin, että kun 15 vuotta sitten lopetin viinan ottamisen kokonaan, niin jännitys helpotti. Aluksi sitä otettiin siksi, että saisin rohkeutta. Kun lopetin kokonaan, niin siihen loppui jännittäminenkin, hän sanoo.

Rainio sanoo, että edelleen pieni keikkastressi kuuluu asiaan. Se ei kuitenkaan ota valtaansa, koska esiintymiskokemusta on sen verran paljon. Alanko on samoilla linjoilla.

- Sehän on todella tärkeää, että on sellainen pieni stressi päällä. Muuten menet keikalle vain haahuilemaan, etkä oikeasti ole tilanteessa läsnä, Alanko toteaa.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Neon 2 muistelee 1990-luvun alun hiustyyliään - "Hävettää ja naurattaa"

Kilpailut

Uusimmat