Kuva: Senja Rapila

Radiot eivät suostuneet soittamaan Samae Koskisen kappaletta: "Pidettiin liian rajuna"

24.10.2017 10:15 - Sanna Wänskä

Läski mulkku -biisi ei saanut aluksi lainkaan radiosoittoa sen nimen takia.

Laulaja Samae Koskinen, 39, tunnetaan positiivisena miehenä, joka haluaa levittää kappaleillaan hyvää mieltä. Hän saa suurimmat kiksinsä, kun näkee yleisön laulavan mukana esittämiään kappaleita.

- Minulla on sellaisia kappaleita, jotka itkettävät - ja sellaisia, jotka naurattavat. Sinä -kappaleen tein omalle pojalleni, ja siihen yleisö tuntuu olevan todella ihastunut. Hän jolla on kaikki -kappale kertoo naimisiinmeno-päivästäni. Sen kappaleen kuullessaan raavaat äijätkin itkevät, hän sanoo.

- Luulen silti, että eniten kiksejä jengi saa Läski mulkku- ja Aurinko, ystävät ja kaljaa -kappaleista. Biiseissä on yksikertaiset kertosäkeet ja niitä jengi laulaa aina mukana.

(kuva: Senja Rapila)

"Raju biisin nimi sai radiot kieltäytymään"

Koskisen vuonna 2013 julkaistu kappale Läski mulkku sisältää räväkän kertosäkeen. Ovatko kukkahattutädit älähtäneet kappalen sanoituksista?

- Biisi ei soinut heti ilmestyttyään radioissa - moni kanava sanoi ei kiitos. Syy siihen oli, että kappaleen nimeä pidettiin aikan rajuna. Se on laulu ystävyydestä ja lämmin biisi. Kappaleen viesti on todella nynny, mutta raja hämärtyy, kun on raju nimi Läski mulkku. Uskon, että monessa muussa biisissä sanotaan paljon rajumpia asioita - ja ne soivat radiossa, hän sanoo.

- Tuossa biisissä on vaan lämpöä ja hyvää mieltä. Se kertoo minun ja ystäväni väleistä. Kun näemme toisemme, tuntuu kuin ei olisi kulunut lainkaan aikaa viime näkemisestä. Olen tosin joutunut omalle pojallenikin selittämään, mistä kappale kertoo.

Lue myös: Samae Koskinen: "Pidän itseäni selkeästi feministinä"

Lue myös: Samae Koskinen julkaisi musiikkivideon Aurinko, ystävä ja kaljaa -biisiin - katso

Kilpailut

Uusimmat