Kuva: Senja Rapila

Samae Koskinen ystävyydestä Arttu Wiskariin: "Kellekään muulle en voi soittaa kahden aikaan yöllä"

16.10.2017 17:30 - Anna Hopi

Koskisen mukaan muusikon työhön liittyy paljon erilaisia mielikuvia.

Laulaja Samae Koskisen, 39, mukaan julkinen muusikon ura on vaikuttanut hänen ystävyyssuhteisiinsa.

- Kyllä sen huomaa joissain jutuissa. Varsinkin sellaiset tyypit, joiden kanssa en ole paljoa tekemisissä - heidän kanssaan lähtökohta keskustelulle voi olla tosi erilainen kuin viimeksi, kun olin tekemisissä, hän miettii Iskelmän synttäriristeilyllä.

- Tähän soittamiseen liittyy paljon mielikuvia glamourista, ja jengi ajattelee, että olen ollut siellä ja siellä soittamassa - ja se on varmaan aika siistiä. Minulle se on duunia siinä missä muukin. Kyllä toki siitä nautin. Lähimmät ystävät tietävät kuitenkin, että olen sama äijä kuin olen aina ollutkin.

Muusikko arvostaa yksikertaisia asioita ystävyydessä.

- Hyvä ystävä on sellainen, jonka kanssa voit olla ihan oma itsesi. Voit olla millainen vain. Ystävyydessä ei merkkaa mitkään saavutukset mitään, tai missä ammatissa olet. Ystävä hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Hyvään ystävyyteen kuuluu sekin, että sanotaan sellaisia juttuja, mitä ei sanota muille. Ollaan sellaisessa moodissa, että voidaan käydä läpi kipeämpiäkin asioita.

(kuva: Senja Rapila)

Koskinen on hyvä ystävä muusikko Arttu Wiskarin kanssa.

- Meidän stoori on jännä, kun tapasimme sellaisessa televisio-ohjelmassa, jossa valmistettiin kalaa. En edes syö kalaa, mutta kalastimme kilpaa TV-projektin takia. Juttelimme siinä lomassa ja tutustuimme. Huomasimme yhtäläisyyksiä, Samae Koskinen kertoo.

- Seuraamme NHL-jääkiekkoa tiiviisti, ja pelaamme Fantasia-jääkiekkoliigassa yhdessä 16 asialle omistautuneen tyypin kanssa. Olemme usein tekemisissä. Artulla on samanikäisiä lapsia kuin minulla, meillä on toisistamme vertaistukea. On hauskaa, että meillä on myös sama ammatti. Ei minulla ole ketään muuta ystävää, jonka kanssa voisi soitella kahdelta yöllä ja kysyä, miten menee.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Samae Koskinen: "Pidän itseäni selkeästi feministinä"

Kilpailut

Uusimmat