Kuva: Senja Rapila

Yö-yhtye jännitti keikoilla kiukuttelevaa Olli Lindholmia: "Koska se s**tana tulee paikalle"

30.10.2017 10:15 - Anna Hopi

Laulaja Olli Lindholm, 53, purki vaikeasta tilanteesta johtuvaa pahaa mieltään yhtyeen jäseniin.

Yö-yhtyeen riveissä nähtiin suuria muutoksia vuoden 2016 joulukuussa, kun Olli Lindholm joutui antamaan pitkän pohdinnan jälkeen potkut soittajille Jay Lewisille ja Daffy Terävälle. Tapaus herätti ison mediakohun, ja moni paheksui bändin keulakuvan päätöstä kuin myös sitä, että potkut annettiin tekstiviestillä.

Lindholm kertoi tuoreessa Olli -yhden miehen varietee -teoksessa tilanteen kuormittavuudesta ja siitä, miten se aiheutti surua ja voimattomuuden tunteita. Nyt olotila on erilainen - Olli Lindholm on tyytyväinen ja se näkyy kaikessa.

- Yksi bändimme jäsenistä huomautti minulle, että olin viime kesänäkin keikkapaikalla puolta tuntia aikaisemmin kuin aikaisempina vuosina. Hän kertoi olevansa iloinen siitä, että bändin ei tarvitse enää jännittää, koska "se saatana" suvaitsee saapua paikalle. Olin Yö -potkujen ja erokohun aikaan niin huonolla päällä, koska tilanne oli tulehtunut. Kyse on kuitenkin elämäntyöstäni, hän lataa Voice.fi -sivuston haastattelussa.

- Olen maksanut kuitenkin aina bändilleni todella reilua palkkaa, ja sitten yhtäkkiä heitetään ihan lekkeriksi. Olen pahoillani siitä, etten pystynyt käsittelemään asiaa muuten kuin mullittelulla. Siitä kärsivät sitten muut, lähimmät ihmiset.

Tällä hetkellä yhtyeen yhteishenki on Lindholmin mukaan loistava.

- Tunnelma on nyt täysin muuttunut. Ryhmähalia en tee ikinä - jos se täytyy tuoda mukaan keikkakuvioon, niin lähden menemään. Muutoin koimme todella hienoja hetkiä. Kokoonnuimme kesälläkin lavan taakse koko bändin kanssa, juttelimme ja tunnistelimme tunnelmaa. Se tuntui todella hienolta, sitä ei oltu koettu vuosiin. Mietin, että jumalauta, meillä on vielä sittenkin tämä yhteisö. Meistä oli hienoa mennä yhdessä lavalle, hän hehkuttaa.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Uhkapeliyhtiö halusi Olli Lindholmin mainoskasvokseen: "Olisi voinut tuhota elämäni"

Lue myös: Kirja summaa Olli Lindholmin artistielämän: "Onnistumisia, epäonnistumisia ja yksinäisyyden hetkiä"

Lue myös: IS: Olli Lindholm yllättyi Jussi Hakulisen syöpädiagnoosista - kärsii itsekin eturauhasvaivoista

Lue myös: Olli Lindholm, kenen suomalaisartistin kanssa haluaisit tehdä kappaleen?

Kilpailut

Uusimmat