Kuva: Senja Rapila

Haloo Helsinki! paljastaa menestyksensä salaisuuden - yksi asia ajaa yhtyettä eteenpäin

09.11.2017 23:16 - Anna Hopi

Haloo Helsinki! tunnetaan yhtyeenä, joka tekee timanttisia hittikappaleita ja vetää keikkansa täysillä.

Haloo Helsinki! -yhtye oli Tavastialla 9. marraskuuta juhlitun Eläköön Suomirock! -gaalan palkintokuningas. Yhtye voitti palkinnot Vuoden suomirock-biisistä ja bändi palkittiin samalla myös Vuoden artistina. Jere Marttila, Leo Hakanen, Elli Haloo ja Jukka Soldan olivat onnellisia pystit kädessään Tavastia-klubin takahuoneessa.

- Tunnelma on hilpeä. Kiva fiilis, olemme otettuja tästä, solisti Elli Haloo kertoi gaalassa.

- Emme koskaan pidä tällaisia tunnustuksia itsestäänselvyytenä. Tosi hienoa, että tunnustus tuli vielä Suomirock-gaalasta. Haluamme liputtaa nyt ja tulevaisuudessa suomirockin puolesta, kitaristi Leo Hakanen kertoo.

Mikä on Haloo Helsinki! -yhtyeen menestyksen salaisuus?

Kitaristi Jere Marttilan mukaan musiikki on bändin keskiössä. Hän kokee, että kun biisejä tekee sydämellä, ne löytävät yleisön, jota musiikki koskettaa.

- Musiikkia kulutetaan ja kuunnellaan ja ihmiset ottavat ne omakseen. Vasta silloin kappaleemme lähtevät elämään, Marttila summaa.

Menestys kumpuaa intohimosta

Haloo Helsinki! -yhtye kantaa harteillaan myös Suomen kovimman keikkabändin viittaa. Miten sellaiseksi kasvetaan?

- Se on puhdasta intohimoa. Kun nousemme lavalle, haluamme antaa kaikkemme. On hienoa, että menestys on mahdollistanut hienoja juttuja - kuten tämä areenakiertue, jolla nyt olemme. On upeaa viedä maailmanluokan show eri puolelle Suomea. On monen elementin summa, miksi keikkailu toimii. Yksi syy on biisit, jotka koskettavat. Toinen on se, että pystymme tekemään vaikuttavan show'n ja antamaan ihmisille vaikuttavan kokemuksen, Leo Hakanen kommentoi.

- Se voima, jonka saamme ihmisiltä on mieletön, lisää Elli Haloo väliin.

- Sitä ei voi edes selittää millaisen fiiliksen saa, kun yleisö on mukana. Se tuntuu mahtavalta, sanoo rumpali Jukka Soldan.

Kivireestä hittikappaleeksi

Hulluuden Highway -kappale palkittiin Eläköön Suomirock! -gaalassa Vuoden Suomirock-kappaleena. Osasiko bändi aavistaa kappaleen menestystä ennen sen julkaisua?

- Hulluuden Highway -kappale oli tietynlainen kivireki albumia tehdessä. Meillä oli siitä vahva visio, mutta sen tekeminen vei aikaa. Onneksi emme luovuttaneet sen suhteen, vaan uskoimme kappaleeseen. Tarvitsimme tuollaisen kappaleen - on hienoa, että biisi nyt palkittiin, se vaan korostaa tunnetta, että sen kanssa kannatti painia, Jere Marttila summaa haastattelun päätteeksi.

Lue myös: Haloo Helsinki! palkittiin Vuoden artistina Eläköön Suomirock! -gaalassa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat