Kuva: Mikko Räsänen

Juha Tapio Vain elämää -sarjasta: "Siitä on tullut kilpavarustelua"

27.11.2017 20:15 - Iiro Myllymäki

Juha Tapio ei ole lähtenyt Vain elämää -kausille hakemaan hittejä, eikä hän esitä sarjassa kuultuja kappaleita keikoillaan.

Laulaja-lauluntekijä Juha Tapio, 43, on osallistunut Vain elämää -hittisarjaan kahteen otteeseen. Ensimmäisen kerran mies nähtiin ohjelmassa sen toisella kaudella vuonna 2013, ja hän palasi Hirvensalmen Satulinnaan musisoimaan sarjan viimeisimmällä kaudella tänä vuonna.

Vain elämää -sarja on seitsemän tuotantokautensa aikana tuottanut lukuisia hittejä ohjelmaan osallistuneille artisteille ja myös antanut monen artistin uralle uutta nostetta. Juha Tapio kertoo Voice.fi:n haastattelussa kokevansa, että tuotantokausien edetessä nimenomaan hittien metsästäminen on käynyt yhä ilmeisemmäksi.

- Ohjelmaformaatti on muuttunut vuosien varrella. Kun olin ensimmäistä kertaa mukana ohjelman alkuaikoina, ohjelmassa oli mukana paljon enemmän kotikutoisuutta ja leirimäisyyttä myös musiikin toteuttamisessa. Sittemmin siitä on tullut kilpavarustelua ja hittihakuisempaa. Halusin itse suhtautua viime kaudella biiseihin rennommin. Pakkohan siellä on myös pitää hauskaa, Juha Tapio sanoo.

Ja hauskaa Juha Tapio pitikin. Monet katsojat yllättyivät, kun mies tiputteli sujuvia räppiosuuksia Cheekin päivänä versioidessaan Profeettojen Sinuhe-kappaletta. Myös miehen svengaava lantion keikutus Jenni Vartiaisen Duran Duran -kappaleen esityksessä tuli varmasti yllätyksenä niille, joiden mielikuva Juha Tapiosta pohjautuu hänen melankolisiin hittikappaleisiinsa. Mies sanoo, että juuri tällaisia hänen omasta mukavuusalueestaan poikkeavia kappaleita oli kaikkein kivointa esittää. Hän ei kuitenkaan allekirjoita väitettä siitä, että hän olisi jotenkin erityisesti vapautunut uudella kaudella.

- Nyt mukana vain oli sellaiset artistit ja sellaiset biisit, jotka antoivat mahdollisuuden heittäytyä.

"Olen todella ujo ihminen"

Mies ei tavoittele Vain elämää -kappaleistaan hittejä. Hän ei edes esitä televisiosarjasta tuttuja biisejä keikoillaan.

- Eivät nämä biisit jää keikkaohjelmistooni. Esitän omaa musiikkiani keikoilla. Joskus toki voin jonkin yllärin kiskaista. Esimerkiksi Metro Areenan -keikalla vedin Duran Duranin. En lähde hakemaan ohjelmasta hittejä tai uutta esitettävää keikoille.

Juha Tapio kuvailee Vain elämää -kausia hienoiksi ja rikastuttaviksi kokemuksiksi, joissa on kuitenkin yksi huonompi puoli. Se, että ne tulevat televisiosta.

- Minulle ei ole mitenkään mutkatonta olla joka perjantai telkkarissa. Olen pohjimmiltani todella ujo ihminen. En halua lavalle, jotta ihmiset katsoisivat minua, vaan koska minulla on laulujen kautta jotain kerrottavaa siellä. Vain elämää -kaudet ovat olleet vahvoja kokemuksia, joista on pitänyt maksaa se hinta, että ne tulevat telkkarista, Juha Tapio kuvailee.

Lue myös: Areenakeikoilla häikäissyt Juha Tapio: "Olisi upeaa soittaa oma keikka stadionilla"

Lue myös: Juha Tapio ylitti itsensä Vain elämää -talossa: "Kokeilin asioita, jotka pelottivat"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat