Kuva: Senja Rapila

Uniklubin tuleva levy yllättää monipuolisuudellaan - ei pelkkää melankoliaa

07.12.2017 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Levy julkaistaan ensi keväänä.

Uniklubi julkaisee kahdeksan vuoden tauon jälkeen vihdoin uuden levyn. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta näillä näkymin albumi saadaan ulos keväällä.

Laulaja Jussi Selon, 32, mukaan luvassa on monipuolinen kokonaisuus, joka esittelee yhtyeestä uusia puolia.

- Siinä on ehkä sellaisia uusia kulmia, mitä Uniklubilta ei ole aiemmin kuultu. Se johtuu osittain siitä, että tällä levyllä on ollut monta biisintekijää. Minä, kitaristi, rumpali ja kosketinsoittaja olemme tehneet tekstejä, mikä on hienoa, sillä kaikilla on hyvin erilainen tapa kirjoittaa, Selo toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

Vaikka biisintekijöitä oli monia, sujui homma kuitenkin Selon mukaan saumattomasti. Palautetta annettiin, mutta rakentavasti.

- Tietenkin välillä on ollut pientä vääntämistä, mutta se on vain hyvä asia. Olemme keskenämme niin hyviä ystäviä, että voimme kyllä puhua asioista suoraan. Kaikki palaute ei välttämättä aina ole positiivista, mutta ei sekään vie mihinkään, jos kaikki kelpaa. Tavoitteena on kuitenkin tehdä hyvä levy ja se tietenkin vaatii hyvää tiimityötä, Selo sanoo.

Suosikkikappaleekseen Selo nimeää Sydänkesä-biisin, jonka hän pääsi hetki sitten kuulemaan.

- Sydänkesä-kappale on itselleni tärkeä. Se on kappale, joka on ollut valmis pitkään ja sitä miksausta olen odottanut todella kauan. Kuulin sen hetki sitten, ja se oli todella hyvä.

- Tuli kaikin puolin hyvä fiilis siitä, että onnistuttiin. Aina kun ei ole varmuutta siitä, että biisistä tulee omasta mielestä tarpeeksi hyvä.

Mitään selkeää teemaa levyllä ei ole, vaikka se onkin kallellaan melankolian puolelle. Silti se ei ole pelkkää syvissä vesissä uimista.

- On siellä myös positiivisia biisejä. On myös kappale, joka kertoo rakastelusta. Eli ihan laidasta laitaan, Selo naurahtaa.

Kilpailut

Uusimmat