Kuva: Handout

CMX-yhtyeeltä uusi levy tulossa - A. W. Yrjänä: "Albumin kuolema on paskapuhetta"

05.12.2017 10:10 - Anna Hopi

CMX suuntaa kevätkiertueella kymmenelle paikkakunnalle ja esittää vanhojen hittiensä lisäksi tulevan albumin kappaleita.

CMX palaa helsinkiläisyleisön eteen viime elokuun loppuunmyydyn Helsingin Juhlaviikkojen Talvikuningas-konsertin jälkeen ja nähdään Kulttuuritalolla lauantaina 3. maaliskuuta. Konsertti on osa kymmenen kaupunkia kattavasta Kolmen vuosikymmenen lauluja -kiertuetta, jonka myötä suomirockin ykköskastiin kuuluva nelikko kiertää keikkapaikkoja halki maan helmi-maaliskuun ajan.

Yhtye työstää paraikaa 16. studioalbumiaan Inkfish-studiolla tuottaja Erno Laitisen kanssa. Helmikuussa 2018 julkaistava albumi kulkee TROGOAUTOEGOCRAT, HEPTAPARAPARSHINOKH, TRIAMATZIKAMNO! -työnimen alla. Nimen termit on lainattu George Gurdjieffin psykologiasta. Kappaleet luotaavat länsimaisen kulttuurin alkukuvastoa ja äärimmäisiä tietoisuudentiloja.

- Väittävät että albumi on kuollut. Se on paskapuhetta. Uuden levymme lisäksi esitämme kiertueella kappaleita kaikilta albumeiltamme!, Yrjänä kommentoi.

Kulttuuritalolla ja Pakkahuoneella yhtyettä lämmittelee pelätty ja ihailtu elektroCMX.

- Viime elokuun Helsingin Juhlaviikkojen Talvikuningas-konserttia suunnitellessamme muistimme että meillä on yksi juuri elektronisessa musiikissa. Huvilassa esiintynyt kone-orkesteri avaa muutaman kevätkiertueen keikan uudistetulla ohjelmistolla, hän jatkaa.

Kolmen vuosikymmenen lauluja -kiertue:

La 24.2. Tampere, Pakkahuone (mukana myös elektroCMX)
La 3.3. Helsinki, Kulttuuritalo (mukana myös elektroCMX)
La 10.3 Hämeenlinna, Aulanko Areena
Pe 16.3. Kouvola, House Of Rock
La 17.3. Lahti, Möysän Musaklubi
Pe 23.3. Jyväskylä, Lutakko
La 24.3. Turku, Gong
To 29.3. Oulu, Hevimesta
Pe 30.3. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
La 31.3. Kuopio, Puikkari

 Konserttien liput ovat nyt myynnissä keikkapaikkojen omissa lipunmyyntikanavissa.

(kuva: AOP)

Lue myös: Suomalaisrokkarit yllättävät - julkaisevat cover-version Antti Tuiskun hittibiisistä

Kilpailut

Uusimmat