Kuva: Senja Rapila

Itsenäisyyspäivä sai Jannan liikuttumaan: Ukki on kertonut sodan kauhuista

07.12.2017 01:38 - Anna Hopi

Laulaja Janna vietti itsenäisyyspäivää perhepiirissä.

Laulaja Janna on viettänyt itsenäisyyspäivää hartaissa tunnelmissa perheensä kanssa. Kaunotar piipahti illalla Linnan juhlien virallisessa jatkopaikassa hotelli Kämpissä ja kertoi tunnelmiaan Voice.fi -sivuston haastattelussa.

- Itsenäinen Suomi merkitsee äärettömän paljon. Kuinka kiitollinen siitä voi olla, että on syntynyt näin hienoon maahan, ja miten kiitollinen voi erityisesti olla veteraaneille ja heille, jotka ovat tätä maata rakentaneet, laulaja tunnelmoi.

- Meillä oli ihana perheillallinen juhlallisissa tunnelmissa. Omat isovanhemmat ovat sen verran nuoria, että he olivat lapsia kun sota oli käynnissä. Olen kuullut heiltä paljon juttuja sodasta - he muistavat tuon ajan hyvin. On aika karuja tarinoita kuullut. Meidänkin ukki oli jotain junia siivoamassa, kun sodasta tuli ruumiita.

Laulajatar kokee, että sotavuosien kauhuja on vaikeaa nykysuomalaisen edes kunnolla ymmärtää. Silti tarinat liikuttavat.

- Tuo ukin kertoma tilanne tapahtui, kun hän oli viisitoistavuotias. Kuulin jutun, kun olin samanikäinen. Se pisti todellakin ajattelemaan. Voimme olla kiitollisia, että saamme elää turvallisessa ja kauniissa maassa, hän summaa tunnelmiaan.

Lue myös: Linnan näyttävin pari? Minna Kaupin ja Sipe Santapukin asut täydensivät toisiaan tyylikkäästi

Kilpailut

Uusimmat