Kuva: AOP

Judas Priest ei kelvannut Hall of Fameen - Rob Halford julkisti tylyn hylkäyskirjeen

19.12.2017 12:45 - Mikko Räsänen

Metallifanit ympäri maailmaa ovat tyrmistyneitä siitä, että Judas Priestiä ei huolittu Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi.

Jokainen metallimusiikkia seuraava tuntee Judas Priestin. 1969-luvulla perustettu brittibändi oli suuressa roolissa luomassa koko metallimusiikin perustaa. Priest on myös siinä mielessä poikkeuksellinen yhtye, että se ei ole missään vaiheessa jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan on pystynyt julkaisemaan erinomaisia albumeja viidellä eri vuosikymmenellä.

Music Television valitsi jo taannoin Judas Priestin kaikkien aikojen toiseksi merkittävimmäksi metalliyhtyeeksi Black Sabbathin jälkeen, ja moni huippuartisti on listannut Priestin yhdeksi esikuvistaan. Pitkän uransa aikana Judas Priest on myynyt lähes 50 miljoonaa albumia ja kuuluu siten myös eniten levyjä myyneiden metalliartistien joukkoon. 

Judas Priestin pitkän ansioluettelon takia monet ovat sitä mieltä, että yhtyeen pitäisi ehdottomasti kuulua Rock And Roll Hall of Fameen. Ikävä kyllä Hall of Fame -tuomaristo ei jaa tätä näkemystä. Judas Priest oli tänä vuonna nostettu ehdolle tuon tunnustuksen saajaksi, mutta bändi sai Rock and Roll Hall of Famelta tylyt pakit.

Priest-laulaja Rob Halford julkisti Hall of Famelta saamansa hylkäämiskirjeen radiohaastattelussa Arizonassa. Siinä pahoiteltiin, että ikävä kyllä Priest ei saanut tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi Hall of Fameen, mutta toivottiin bändi tutustumaan Hall of Fame -museoon, jos sattuvat liikkumaan siellä suunnalla. 

Joillekin rock-tähdille Hall of Famen ja Grammy-palkintojen tunnustukset eivät merkitse mitään, mutta Halford ei kuulu tähän joukkoon. Hän myöntää, että olisi halunnut yhtyeensä saavan tunnustuksen.

- Henkilökohtaisella tasolla olisin rakastanut sitä. Olen sanonut ennenkin, että me myös ansaitsisimme sen. Ja ylipäätään heavy ansaitsisi enemmän tilaa Hall of Famen hyllyillä, Halford sanoi.

Metalliyhtyeiden pääsy Hall of Fameen ei ole perinteisesti ollut helppoa. Black Sabbathin piti olla ehdolla kahdeksan kertaa ennen kuin se tuli valituksi. Siksi Halfordkin yrittää saada iloa siitä, että Judas Priest ylipäätään pääsi ehdolle.

- Jo se oli kunnia, mistä olimme innoissamme. On katkeransuloista, että saamme ehdokkuuden, mikä jo itsessään on tunnustus tekemästämme työstä, mutta emme sitten kuitenkaan tule valituksi.

Judas Priest ei aio jäädä harmittelemaan raadin päätöstä pidemmäksi aikaa. Yhtye julkaisee uuden Firepower-albumin alkuvuonna 2018 ja lähtee sen jälkeen kiertueelle, joka tuo yhtyeen Suomeenkin. Judas Priest esiintyy ensi kesänä Hyvinkäällä 6.-9. kesäkuuta järjestettävän Rockfestin pääesiintyjänä.

Alla tyylinäyte siitä, missä iskussa Judas Priest on vielä lähes 50 vuoden uran jälkeen.

Jos Judas Priest ja muu classic rock kiinnostaa, kannattaa ladata ilmainen RadioPlay-sovellus. Siellä kuultavassa Klassikoiden kullankaivajat -ohjelmassa kerrotaan ennen kuulemattomia tarinoita kansainvälisen rock-maailman kulisseista 80-luvulta. Lataa RadioPlay täältä

Lue myös: Judas Priest -nokkamies vakavana: "Olin askeleen päässä kuolemasta"

Uusimmat