Kuva: RadioPlay

Hanoi Rocks -tähti paljastaa tarinat rockin kulisseista 80-luvulta

20.12.2017 16:30 - Mikko Räsänen

Sami Yaffa on loistava tarinankertoja, jonka muistelut vilisevät maailmantähtiä.

1980-luvulla Kalifornia oli maailman rock-musiikin keskus, ja siellä syntyi kokonaisia uusia musiikkigenrejä kuten glam metal ja thrash metal. Bändit kuten Guns N’ Roses, Metallica, Mötley Crüe, Slayer ja Megadeth syntyivät tuosta ilmiöstä. Saman ilmiön sydämessä oli myös suomalainen Hanoi Rocks, joka nousi Los Angelesin Sunset Stripin huipulle ja toimi esikuvana monelle sittemmin maailmanmaineeseen nousseelle yhtyeelle.

Hanoi Rocks Lontoon Marquee-klubilla 1982. (kuva: AOP)

Klassikoiden kullankaivajat -podcast-ohjelmassa ääneen pääsee Hanoi Rocks -basisti Sami Yaffa, joka vaikutti USA:n rock-piireissä koko 80-luvun. Hanoi Rocksin hajoamisen jälkeen hän jäi asumaan New Yorkiin ja Los Angelesiin, työskenteli useiden tunnettujen huippumuusikoiden kanssa ja tutustui rockin suurimpiin nimiin. Vuosikymmenen aikana Yaffa liikkui rock-maailman kulisseissa, ja näki ja kuuli asioita, jotka ovat pysyneet pimennossa tätä ennen.

Hanoi Rocks vuonna 1982. (kuva: AOP)

Klassikoiden kullankaivajat -ohjelmassa juontaja Ville Kinaret antaa puheenvuoron Yaffalle, joka avaa vihdoin tuon ehtymättömän tarinoiden arkkunsa. Yaffa ja Kinaret käyvät ohjelmassa läpi maailman tunnetuimpia rock-kaupunkeja ja niihin liittyviä kappaleita. Samalla käy ilmi, että Yaffalla on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita liittyen niistä jokaiseen.

Sami Yaffa paljastuu ohjelmassa loistavaksi tarinankertojaksi, joka muistaa ilmiömäisellä tarkkuudella nimet, ajat, paikat ja teot vuosikymmenten takaa. Klassikoiden kullankaivajat -ohjelman ansiosta hänen kokemuksensa ovat vihdoin tulleet musiikinystävien kuultaviksi. Ne eivät ole vain suomalaista rock-perintöä vaan kansainvälisesti kiinnostavaa musiikkihistoriaa yhdeltä rockin historian merkittävimmältä aikakaudelta. 

Hanoi Rocks vuonna 1984. Sami Yaffa kuvassa oikealla. (kuva: AOP)

Klassikoiden kullankaivajat -ohjelman ensimmäinen tuotantokausi on kuultavissa joulukuussa julkaistun RadioPlay-sovelluksen kautta. Lataa ilmainen sovellus täältä

Lue myös: Michael Monroe muistelee Hanoi Rocksia lämmöllä: "Se loppui vähän ennen aikojaan"

RadioPlay, Voice.fi, Radio Nova, Radio City ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Suosittelemme

Uusimmat