Kuva: Mikko Räsänen

X Factor -voittaja Matt Terry albuminsa myyntiluvuista: "On epäreilua sanoa, ettei se menestynyt"

30.01.2018 13:45 - Iiro Myllymäki

Saara Aallon X Factorissa päihittäneen Matt Terryn albumi joutui tyytymään Ison-Britannian albumilistalla 27. sijaan.

Joulukuussa 2016 Matt Terry, 24, voitti Ison-Britannian X Factor -kilpailun ja päihitti suomalaisten innolla kannustaman Saara Aallon, 30. X Factor -finaalissa Terry sai esitettäväkseen Ed Sheeranin kirjoittaman joulukappaleen When Christmas Comes Around, joka julkaistiin hänen ensimmäisenä singlenään. Pian hän alkoi työstää albumiaan, joka julkaistiin viime marraskuussa.

Trouble-nimisestä albumista ei tullut myyntimenestystä, vaan Terry joutui tyytymään Ison-Britannian albumilistan 27. sijaan. The Sun kirjoittaa, että Terryn albumi on todennäköisesti kaikista huonoiten myynyt Britannian X Factor -voittajan albumi. Kaikki aiemmat voittajat ovat päässeet esikoisalbumillaan listan kymmenen kärkeen, ja viisi voittajista on kivunnut ykkössijalle. Matt Terry osallistui X Factorin 13:lle kaudelle.

Matt Terry sanoo Voice.fi:n haastattelussa, että hänen mielestään on epäreilua vertailla häntä aiempiin X Factor -voittajiin.

- X Factor on muuttunut. Se ei ole enää samanlainen ponnahduslauta kuin ennen, joten mielestäni on epäreilua sanoa, että albumini ei ole menestynyt hyvin. Nykyään kun X Factorin voittaa, se ei johda suoraan huipulle. Nykyään kun X Factorin voittaa, joutuu aloittamaan pohjalta. Olen uusi artisti, ja asiat vaativat aikansa, Terry sanoo.

Matt Terry oli mukana kirjoittamassa jokaista albuminsa kappaletta. Mies sanoo, että hänelle oli mullistavaa päästä kirjoittamaan kappaleita ammattibiisinkirjoittajien ja -tuottajien kanssa. Terry on ylpeä lopullisesta tuotoksesta.

- Albumia oli hauska tehdä. Pääsin matkustamaan studioihin Ruotsissa, Miamissa ja Kööpenhaminassa. On valtava saavutus päästä kuulemaan oma kappaleensa radiosta. Olen hyvin ylpeä albumista.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, pääset kuuntelemaan Matt Terryn albumin alta.

Lue myös: X Factorin voittanut Matt Terry ja Saara Aalto ystävystyivät kilpailussa - "Tuimme toisiamme"

Lue myös: Saara Aallon X Factorissa voittanut Matt Terry vierailulla Suomessa - "Täällä on vähän liian kylmä"

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat