Kuva: Mikko Räsänen

Pate Mustajärvi Haloo Helsingistä: "Olen iloinen, että poppareiden seassa on yksi oikea rock-bändi"

09.03.2018 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mustajärven mukaan hän itse on vanhan liiton rokkari.

Uutisoimme jo viime vuoden puolella siitä, että Popedan nokkamiehenä tutuksi tullut rokkari, Pate Mustajärvi, 61, fanittaa erityisen paljon suomalaista Haloo Helsinki! -yhtyettä. Tuon jutun voit lukea täältä.

Nyt hän kuitenkin kertoo vielä tarkemmin syitä fanituksen taustalta. Päällimmäisenä esiin nousevat Ellin kirjoitustaidot.

- Elli on todella hyvä kirjoittaja ja kyseessä on muutenkin todellakin ihan oikea bändi, missä on rummut, basso ja kitara. Räppijutut on sellaisia, että en oikein saa selvää siitä, mitä ne oikein toimittaa. Toki se on vain oma vikani, Mustajärvi nauraa Voice.fi:n haastattelussa.

Mustajärven mukaan Haloo Helsingin osakkeita nostaa myös se, että he ovat tehneet kovan työn menestyksensä eteen.

- He eivät vain bongahtaneet jostain, vaan ovat todella tehneet töitä. Kaikki kunnioitus kaikille heille, jotka nousevat erilaisista ohjelmista, mutta siinä voi jäädä yllättäen tyhjän päälle.

- Dave Lindholm teki hiljattain kappaleenkin siitä, miten kovaa se on, kun bongahtaa yllättäen tähtiin ja pian onkin täysin tyhjän päällä. Se on nuorelle ihmiselle rankka paikka.

"Oikea rock-bändi"

Mutta mikä sitten on sellainen asia, minkä kaiken nähnyt suomalaisrokkari voisi uudelta sukupolvelta oppia?

- Niitten olisi pitänyt olla 1980-luvulla kertomassa minulle, että kannattaa ottaa vähän iisimmin. Mutta eihän ne vielä silloin ollut olemassa, hän nauraa.

Vaikka säännöllisesti kuuleekin puhuttavan siitä, että rock on kuollut, ei Mustajärveä pelota. Hän uskoo vakaasti siihen, että suomeksi lauletulle rockille on aina tekijöitä.

- Uskon, että tälläkin hetkellä Suomessa on paljon autotalleja, missä tällaiset bändit vetää. Esimerkiksi se, että minun harrastuksestani tuli ammatti, on ihan Juicen, Daven ja Tuomari Nurmion ansioita. Jos heitä ei olisi ollut, vetäisin huonolla englannilla huonoja kappaleita jossain pubin nurkassa.

- Siksi olenkin niin iloinen, että poppareiden seassa on tälläkin hetkellä yksi oikea rock-bändi, Mustajärvi nauraa.

(kuva: Hanna-Maria Grönlund)

Lue myös: Yksi fanikuva vei Pate Mustajärven keskelle someraivoa: "Toisille olin natsi, toisille suvakki!"

Kilpailut

Uusimmat