Kuva: Youtube

Espanja lähettää Euroviisuihin tosi-tv-ohjelmassa rakastuneen parin - kuhertelua ja suutelua lavalla

02.03.2018 13:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Espanja luottaa tämän vuoden Euroviisuissa duettolaulun ja rakkauden voimaan. Espanjaa edustavat Alfred García, 20, ja Amaia Romero, 19, espanjankielisellä kappaleella Tu canción. Kaksikko ei ole mikä tahansa Euroviisuja varten koottu duettopari, vaan he ovat pariskunta viisulavan ulkopuolellakin. Alfredin ja Amaian rakkaustarina sai itse asiassa alkunsa Espanjan viisukarsinnan virkaa toimittavassa tosi-tv-ohjelmassa.

Espanjan euroviisuedustaja valitaan Operación Triunfo -ohjelman kautta. Ohjelmassa etsitään Espanjan parasta nuorta laulajakykyä, ja ohjelmaan osallistuvat majoittuvat Big Brother -tyyliin samassa talossa. Kilpailijoiden taivalta ja kehittymistä seurataan tiiviisti, ja jokainen viikko huipentuu livelähetykseen, jossa kokelaat esiintyvät. Alfred ja Amaia osallistuivat ohjelmaan ja pääsivät molemmat finaaliin. Amaia valittiin ohjelman voittajaksi ja Alfred sijoittui neljännelle sijalle. Ohjelman aikana katsojat pääsivät seuraamaan, miten kaksikko tutustui toisiinsa ja lopulta rakastuivat. Operación Triunfo huipentui siihen, että pariskunta valittiin Espanjan euroviisuedustajaksi.

Nuoresta iästään huolimatta sekä Alfredilla että Amaialla on pitkä historia musiikin parissa. Alfred julkaisi ensimmäisen albuminsa jo 15-vuotiaana ja osallistui myös Espanjan The Voice -kykykilpailuun saamatta kuitenkaan tuomareiden tuoleja kääntymään. Amaia puolestaan kilpaili lapsena useissa televisioiduissa kykykilpailuissa, ja tällä hetkellä hän opiskelee pianonsoittoa.

Arvio:

Onhan tämä nyt suloista. Alfred ja Amaia näyttävät esiintyessään siltä kuin heidät olisi repäisty euroviisulavalle suoraan ensitreffeiltä – molemmat ovat hieman ujoja ja kömpelöitä, mutta hölmistyneet hymyt ja hellät hyväilyt kielivät selkeästi siitä, että tässä on meneillään jotain vakavampaa kuin pelkän fuckbuddyn metsästystä. Todellisuudessahan kaksikon suhde on kaukana ensitreffien tuolla puolen, mutta viaton ihastumisen kipinä ja jännitys paistaa kaksikosta edelleen. Ja saadaanhan se pusukin sieltä kappaleen lopussa.

Itse kappaleesta ei ole yhtä paljon sanottavaa kuin parin keskinäisestä kemiasta. Tyylikkäänä balladina alkava Tu canción suistuu kertosäkeessä melko yhdentekeväksi jollotukseksi. Tämä on yksi niistä kappaleista, joilla ei ole mitään elämää Euroviisujen ulkopuolella. Esityksessäkin tapahtuu asioita, jotka ovat mahdollisia vain viisuissa – alussa kaksikko soittaa flyygeleitä, mutta kertosäkeen tullessa nousee penkeiltään ja pianot jäävät maagisesti soimaan. Mielestäni jos Euroviisuissa haluaa teeskennellä soittavansa, on se tehtävä täysillä loppuun asti – tällainen välimuoto aiheuttaa vain huvittunutta hymähtelyä.

Alfredin laulutavasta ja fraseerauksesta löytää helposti yhtymäkohtia viime Euroviisujen voittajaan, Portugalin Salvador Sobraliin. Siinä missä Amaian heleä ääni sopii tällaiseen kappaleeseen täydellisesti, Alfredin ääni olisi enemmän kotonaan jazzahtavissa kappaleissa, sellaisissa kuin Portugalin voittoviisu. Tu canciónissa erityisesti ilahduttaa pariskunnan stemmalaulanta. Kyllä Euroviisuissa on aina tilaa tällaiselle rakkausduetolle, etenkin kun rakkaus on aitoa. Nyt vain toivotaan, että nuoren parin välille ei tule draamaa ennen viisuja – tällaisia lauluja ei ole kiva laulaa eksän kanssa.

Lue aiemmat tämän vuoden euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Suomalainen Emma, 27, pyrkii San Marinon euroviisuedustajaksi - pyytää faneilta rahaa voittaakseen

Lähde: Radio Times

Kilpailut

Uusimmat