Kuva: Mikko Räsänen

Tuure Kilpeläinen avoimena ex-vaimonsa vaikutuksesta musiikkiinsa - "Oli isoja kriisejä"

20.03.2018 14:15 - Iiro Myllymäki

Tuure Kilpeläisen entinen vaimo tutustutti miehen maailmanmusiikkiin, josta mies on sittemmin ammentanut paljon inspiraatiota.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, kertoo Biisintekijän päiväkirja -podcastissa Kaihon karavaani -yhtyeensä taustoista. Leo Stillmanin luotsaamassa podcastissa selviää, että miehen entisellä vaimolla on ollut hyvin suuri merkitys suositun yhtyeen syntyyn.

Nimenomaan ex-vaimon musiikkimaun myötä Tuure Kilpeläinen tutustui maailmanmusiikkiin, joka määrittää kaikessa moninaisuudessaan paljon Kaihon karavaanin musiikillista suuntaa.

- Eksäni oli fiiliksissä maailmanmusasta. Hän oli reissannut hirveästi ja itsekin rupesin reissaamaan hänen kanssaan ympäri maailman. Aloin katsoa musiikkia laajemmasta perspektiivistä. On paljon maailmanmusaa, joka perustuu hyvään soittamiseen ja soittimiin, rytmiin ja mielettömiin melodioihin. Minulle tuli visio, että haluan ruveta soittamaan ikään kuin suomalaista maailmanmusiikkia, Kilpeläinen kuvailee.

Alun perin tämän piti olla miehelle pelkkä sivuprojekti. Kilpeläinen oli jo julkaissut sooloalbumeja, mutta lopulta nimenomaan Kaihon karavaanin materiaali otti tuulta alleen. Bändin debyyttilevyn Valon pisaroita -kappaleesta tuli hitti, ja sen jälkeen monet yhtyeen biisit ovat soineet tiuhaan radiokanavilla. Miehen ex-vaimo vaikutti yhtyeen musiikkiin myös toisella tavalla. Avioero naisesta vuonna 2011 kuuluu Kilpeläisen kirjoittamissa teksteissä.

- Siinä tapahtui monia asioita. Oli isoja kriisejä ja pohdintaa ja sitä kautta valaistumista. Päässä oli aika isoja keloja, jotka heijastuvat noissa teksteissä, Kilpeläinen sanoo.

Voit kuunnella Kilpeläisen koko haastattelun tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Tuure Kilpeläinen maalasi rakkaansa Manuela Boscon muotokuvan - katso

Lue myös: Ellinoora paljastaa jättihittinsä yllättävät taustat - "Olin varma, että tämä on ihan paska biisi"

Kilpailut

Uusimmat