Kuva: Eurovision.tv

Kyprosta edustaa Euroviisuissa kreikkalainen kaunotar - yläosattomissa musiikkivideolla

06.04.2018 20:45 - Iiro Myllymäki

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Kypros lähettää Euroviisuihin kreikkalaisen popin supertähden Eleni Foureiran, 31. Naisen edustuskappale on nimeltään Fuego, eli ”Tuli”.

Eleni Foureira aloitti soolouransa vuonna 2010 esiinnyttyään sitä ennen kreikkalaisessa Mystique-tyttöbändissä. Nainen on soolourallaan julkaissut lukuisia menestysalbumeita ja voittanut myös palkintoja. Musiikkiuransa lisäksi Foureira on toiminut myös Kreikan Dance-ohjelman tuomarina.

Kappaleen tyylikäs musiikkivideo on kuvattu Kreikassa Piraeus Municipal Theatre -teatterin tiloissa. Videolla nainen nähdään muun muassa yläosattomissa glitterin peitossa, ja luonnollisesti videolla nähdään myös tulta.

Fuego ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt suurta vaikutusta vedonlyöjiin. Eurovision Worldin kokoamassa vedonlyöntilistausten yhteenvedossa Fuego on vasta sijalla 23 listauksessa potentiaalisimmista voittajista.

Arvio:

Voisiko joku soittaa palokunnan paikalle, sillä nyt on tulta tanssilattialla! Fuego ei ehkä kappaleena ole erityisen tulinen, mutta äärimmäisen toimiva poppibiisi se on. En ymmärrä, miksi vedonlyöntilistauksissa Kypros on niin kehnoilla sijoilla. Tässähän on kaikki kunnossa. Esiintyjä on kokenut ja itsevarma, eikä kauniista ulkomuodosta tunnetusti Euroviisuissa haittaakaan ole.

Kappale on mallikelpoinen tanssiviisu, jota on höystetty välimerellisillä vaikutteilla. Lavaesityskin tulee mitä luultavimmin olemaan viimeisen päälle tehty, sillä sen toteutuksesta vastaa viisuissa kokenut taiteellinen johtaja ja koreografi Sacha Jean-Baptiste. Hän ohjasti muun muassa viime vuonna Bulgariaa, joka sijoittui toiseksi.

Miksi Kypros ei siis keiku kaikkien mahdollisten viisulistausten kärjessä? Syy saattaa olla siinä, että kappaleesta ei ole vielä missään nähtävissä live-esitystä. Näin ollen kappaleen varsinainen menestyspotentiaali on vielä hämärän peitossa. Ovatko vedonlyöjät pessimistisiä myös sen takia, että Kypros ei ole menestynyt hyvin Euroviisuissa vuoden 2004 jälkeen? Joka tapauksessa uskon, että Kypros sijoittuu paremmalle sijalle kuin nyt povataan.

Kypros kilpailee, harmi kyllä, samassa semifinaalissa Suomen kanssa. Tuo ensimmäinen semifinaali pursuilee hyviä kappaleita, joten jatkoonpääsystä saa oikeasti kamppailla. Suomi ja Kypros saattavat hyvinkin syödä toistensa äänisaalista. Molemmat biisit kuuluvat ”vahva nainen esittää tanssipoppia” -kategoriaan, vaikka toki kappaleissa on merkittävät eronsa. Euroviisubiisi–radiohitti-janalla Monsters asettuu enemmän euroviisubiisin puolelle, kun taas Fuegossa on muutamaa pykälää enemmän modernin radiohitin piirteitä. Fuego voisi hyvin olla esimerkiksi Britney Spearsin tai Demi Lovaton biisi, jos naiset olisivat päättäneet harjoittaa hienoista kulttuurista omimista ja ammentaa Välimeren musiikillisesta perinteestä.

Tuulikone käyntiin ja pyrotekniikat leimahtelemaan – tämä on klassista euroviisukamaa.

Lue kaikki aiemmin julkaistut viisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Euroviisujen esiintymisjärjestys on päätetty - Saara Aallolle täysosuma!

Lähteet: Eurovision.tv, Eurovision World, Wikipedia, ESC Daily

Kilpailut

Uusimmat