Kuva: Eurovision.tv

Makedonia lähettää Euroviisuihin reggaeta ja EDM:ää sekoittavan biisin - pääseekö vihdoin finaaliin?

10.04.2018 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Voice.fi:n euroviisutoimittaja Iiro Myllymäki esittelee ja arvioi kaikki vuoden 2018 euroviisukappaleet.

Makedonia lähettää tämän vuoden Euroviisuihin poppia, reggaeta ja EDM:ää rohkeasti yhdistelevän kappaleen Lost and Found. Kappaleen takaa löytyy Eye Cue -niminen duo, jonka muodostavat Bojan Trajkovski ja Marija Ivanovska.

Duo nousi kotimaassaan suosioon vuonna 2008, ja Eurovision.tv:n mukaan yhtyeellä on paljon kokemusta kansainvälisillä festivaaleilla esiintymisestä. Tähän asti Eye Cue on levyttänyt enimmäkseen makedoniaksi, mutta euroviisukappale on englanninkielinen. Laulaja Marija Ivanovska kertoi Wiwibloggs-viisusivuston haastattelussa, että englanti on hänelle mieluisampi laulukieli.

- Englanniksi on helpompi laulaa, koska se on melodisempi kieli. Makedonian kieli on hankalampaa ääntämisen kannalta, Ivanovska sanoo.

Makedonialla ei ole viime vuosina mennyt järin kaksisesti Euroviisuissa. Viimeksi maa on nähty finaalissa vuonna 2012, eikä tänäkään vuonna finaaliin pääsy ole mikään läpihuutojuttu. Vedonlyöntilistojen yhteenvedossa Makedonia on tällä hetkellä sijalla 30. Makedonia kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa, joka monen kommentoijan mielestä on selkeästi kovatasoisempi kuin toinen semifinaali. Myös Suomen Saara Aalto kamppailee jatkoonpääsystä samaisessa semifinaalissa.

Arvio:

Popin kautta reggaeen ja sieltä taas popin kautta EDM-kertosäkeeseen. Ja sitten sama kierros uudestaan. Tällainen vuoristorata on Makedonian tämänvuotinen euroviisukappale. Kun luulee jo saaneensa kappaleen ytimestä kiinni, se yllättää vielä jollakin lisäyksellä. Huomionarvoista on, että tämä kaikki on saatu tosiaankin mahtumaan euroviisumuotin mukaisesti kolmeen minuuttiin.

Lost and Foundin eri osuudet eivät linkity toisiinsa täysin saumattomasti, mutta yllättävän hyvin kuitenkin. Monille tämä on varmasti liian hajanainen ja joka suuntaan kurottava biisi, mutta jokainen osio on tuotettu laadukkaasti ja laulaja selviää tasaisen hyvin kaikissa tyyleissä. Marija Ivanovska on myös etevä livelaulaja, minkä hän on todistanut muun muassa viisubiisin akustisella livevedolla.

Makedonian pääsy finaaliin on varmasti tänäkin vuonna vähän siinä ja tässä. Ensimmäisessä semifinaalissa nähdään melkein kaikki suurimmat ennakkosuosikit eikä Makedonia ole herättänyt minkäänlaista ennakkohypeä. Jos Eye Cue tekee virheettömän live-esityksen, mahdollisuudet semifinaalin top kymppiin ovat ohuelti olemassa. Ehkä Makedonia on se tämän vuoden yllätysjatkoonpääsijä, joita joka vuosi nähdään.

Lue kaikki aiemmin julkaistut euroviisuesittelyt tästä linkistä.

Lue myös: Islanti on yksi tämän vuoden Euroviisujen suurimmista ennakkoinhokeista - katso, miksi

Lähteet: Eurovision.tv, Wiwibloggs, Wiwibloggsin YouTube-kanava, Eurovision World

Kilpailut

Uusimmat